Vilniuje dingusią papūgą paklydėlę geri žmonės sugrąžino namo

Antradienį Lrytas.lt publikavo vienuolikmetės Dorotėjos prašymą padėti susigrąžinti išskridusią pro langą papūgą. Trečiadienio rytą papūga sėkmingai grįžo namo.

 Paklydėlė papūga greitai grįžo namo.<br> Facebook nuotr.
 Paklydėlė papūga greitai grįžo namo.<br> Facebook nuotr.
 Viktorijos rytinis radinys balkone.<br> Facebook nuotr.
 Viktorijos rytinis radinys balkone.<br> Facebook nuotr.
 Agurkai padėjo papūgą atsivilioti iš balkono į kambarį.<br> Facebook nuotr.
 Agurkai padėjo papūgą atsivilioti iš balkono į kambarį.<br> Facebook nuotr.
 Dorotėja dėl prarasto draugo labai išgyveno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Dorotėja dėl prarasto draugo labai išgyveno.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 25, 2018, 11:07 AM

Ją iš ryto savo balkone pamatė vilnietė Viktorija, kuri mergaitės mamai vėliau pasakojo iš pradžių nesupratusi, kokį keistą klykavimą girdi. Kai pamatė, kas jos balkone triukšmauja, labai nustebo ir pasimetė. Ir tuojau įkėlė į savo feisbuko paskyrą nuotrauką su savo rytiniu radiniu, klausdama draugų, gal kas paimtų papūgą globoti, nes ji pati nežino, ką su ja daryti. Viktorijos draugė Agnė tuojau parašė: „Čia gi Pūgis“, ir įmetė nuorodą į vakarykštį Lrytas.lt pranešimą.

Viktorija tuojau susisiekė nurodytu telefonu su Dorotėjos mama ir pranešė apie radinį. Ji sakė bijanti, kad papūga iš atviro balkono išskris, o į kambarį jos parsivilioti nepavyksta. Mergaitės mama pasakė, kad Pūgis labai mėgsta agurkus, ir tai suveikė – padėklą su agurkais ir ant jo tupinčia papūga Viktorija atsinešė į kambarį, kur netrukus atskubėjo ir paukštelio šeimininkės.

Radusiam Pūgį Dorotėja buvo pažadėjusi atiduoti visas savo santaupas (43 eurus), bet Viktorija pinigus imti griežtai atsisakė. Ji sakė, kad pati myli gyvūnus, laiko namie katiną, ir tikisi, kad jei ateityje jos augintinis pasimestų, geri žmonės jam taip pat padėtų.

Papūga iš namų išskrido Vilniuje, Šiaurės miestelyje, o atsirado Raitininkų gatvėje. Jeigu skrido tiesiai, išeina, kad ji per parą įveikė apie 2 km.

Dorotėja ir jos tėvai labai dėkingi Viktorijai ir visiems žmonėms, kurie internete dalijosi žinute apie iš namų pabėgusią papūgą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.