Neįtikėtina šuns istorija: namo grįžo po kelerių metų

Pasaulį apskriejo neįprasta haskių veislės šuns istorija. Keturkojis, vardu Sinatra, po savo šeimininkės žūties nukeliavo šimtus kilometrų ir buvo priglaustas kitos šeimos. Po pusantrų metų jis sugrįžo namo.

Floridoje Sinatrą priglaudusi šeima ėmėsi ieškoti jo tikrųjų šeimininkų.<br>„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Floridoje Sinatrą priglaudusi šeima ėmėsi ieškoti jo tikrųjų šeimininkų.<br>„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2018, 8:16 AM

Žydraakis Sinatra sugrįžo namo praėjus beveik trejiems metams nuo jo dingimo. Jo šeimininkai jau buvo praradę visas viltis vėl pamatyti savo augintinį.

Sinatros istorija išties neįprasta. Šuo dingo po to, kai jo šeimininkė 16-metė Zion Willis žuvo Brukline, Niujorke, įvykus susišaudymui. Tądien jos mylimas šuo buvo kartu, o po incidento jis pabėgo.

Z.Willis šeima jautėsi palaužta. Ji prarado mylimą dukrą ir augintinį, kuris buvo spėjęs tapti tikru šeimos nariu.

Praėjus 18 mėnesių po dingimo Sinatra atsirado Floridos valstijoje, netoli Tampos miesto. Tiesa, tuo metu niekas dar nežinojo, kam priklauso šuo ir iš kur jis atklydo.

Niekas net negalėjo numanyti, kad iki Tampos Sinatra kažkokiu būdu nukeliavo beveik 2 tūkstančius kilometrų.

„Šuo buvo netikėtas, tačiau labai mielas svečias. Suprantu, kodėl šeimininkai jį taip mylėjo“, – sakė Rose motina Denise Verrill.

Verrillų šeima kartu su savo drauge Jeanne Baldi pradėjo ieškoti tikrųjų Sinatros šeimininkų. Jie nuvežė šunį į veterinarijos kliniką, bet gydytojas negalėjo pateikti jokios naudingos informacijos pagal šuns turimą mikroschemą.

Tada jie kreipėsi į Hilsboro gyvūnų centrą. Čia buvo nustatyta, kad galimas Sinatros šeimininko vardas yra Lesas Willisas. Pavyko rasti ir telefono numerį, tačiau kad ir kiek Verrillų šeima bandė skambinti, jis buvo išjungtas.

Tuomet J.Baldi nutarė pasitelkti socialinius tinklus. Ji rado vyrą vardu Lesmore’as Willisas.

„Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad jis iš Bruklino. Parašiau vyrui, tačiau nieko nesitikėjau pamačiusi, kaip toli nuo Floridos jis gyvena“, – pasakojo J.Baldi.

Po kelių dienų L.Willisas atrašė. Jis trumpai apibūdino šunį, ir ėmė aiškėti, kad tai tikrai gali būti Sinatra. J.Baldi nusiuntė L.Willisui šuns nuotrauką, ir jis patvirtino, kad tai tikrai jų dingęs šuo.

„Pasakiau, kad Sinatra saugus ir juo gerai rūpinamasi“, – tikino J.Baldi.

L.Willisas papasakojo apie žuvusią dukrą ir jos meilę šuniui.

„Tai buvo jos šuo, jų ryšys buvo labai stiprus. Kai Sinatra dingo, kartu su juo dingo ir mūsų dukters dalis“, – pasakojo L.Willisas.

Jie mėnesių mėnesius nesėkmingai bandė rasti šunį, todėl džiaugėsi, kad jis pagaliau grįš namo. („Tampa Bay Times“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.