50 000 beglobių gyvūnų šventes sutiks ne mylinčiose lietuvių šeimose

„Pamaitinkime 50 000 beglobių“ – taip vadinasi socialinė akcija, kurią artėjančių švenčių proga inicijuoja prekybos tinklas drauge su globos įstaigomis ir gyvūnams neabejingais žmonėmis.

Geranoriškų žmonių siekis – pamaitinti 50 000 beglobių gyvūnų.<br>SOS Gyvūnai nuotr.
Geranoriškų žmonių siekis – pamaitinti 50 000 beglobių gyvūnų.<br>SOS Gyvūnai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-14 18:07, atnaujinta 2018-12-14 18:08

Iki kitų metų kovo pradžios siekiama įgyvendinti tikslą – įstaigoms padovanoti maisto, kuriuo būtų galima pamaitinti bent 50 000 be šeimininkų gyvenančių globotinių.

„Vien į mūsų globos įstaigą kasmet patenka 1500–1700 kačių ir šunų, kurių skaičius, deja, nemažėja, ir šiuo metu šeimininkų laukia apie 200 gyvūnų, – liūdną statistiką pateikia globos įstaigos „SOS gyvūnai“ direktorė Ilona Reklaitytė-Mezenceva. – Nors į geras rankas patikėti gyvūną dėl augančios žmonių meilės beglobiams darosi lengviau, rasti namus jau suaugusiems šunims ir katėms vis dar iššūkis globos įstaigoms, kurioms tenka gerokai pasukti galvą, kaip išmaitinti keturkojus ir suteikti jiems reikiamą priežiūrą.“

Moteris teigia matanti socialinių akcijų prasmę ir tikisi, kad žmonės neliks abejingi ir aukos būtiniausias priemones: sausą pašarą, veterinarines ar patalpų valymo priemones.

„Kasmet prieš šventes stebime, kaip žmonės ieško kuo palepinti savo mylimą augintinį – perka skanėstus ar žaislus, todėl pagalvojome, kad reikėtų pasirūpinti ir tais, kurie auga be šeimininkų, – sako mažmeninės prekybos padalinio vadovė Vaiva Šapalienė. – Pasitarę su globos įstaigų atstovais ir išsiaiškinę, kad labiausiai gyvūnams trūksta maisto, kviečiame žmones prisijungti prie socialinės akcijos ir padėti pasirūpinti maisto stokojančiais keturkojais..“

Atstovės teigimu, prie akcijos norintys prisidėti žmonės neturės skirti papildomų pajamų – nuo kiekvienos nupirktos pašaro pakuotės prekybos tinklas automatiškai paaukos 50–100 g sauso „Nature‘s Protection“ pašaro – tiek, kiek pakaktų užtikrinti bent vieną sočią dieną katei arba šuniui.

Šios socialinės akcijos esmė, anot pašnekovės, kad žmonės, rūpindamiesi savo augintiniu, prisidėtų ir prie be globos augančio keturkojo gerovės.

Gruodžio 1-ąją prasidėjęs projektas jau spėjo sulaukti gyvūnų mylėtojų paramos – surinkta 13 751 porcija – rezultatus žmonės gali stebėti įrengtuose informaciniuose akcijos stenduose.

Vis dėlto norintieji aktyviau prisidėti prie sotesnių beglobių švenčių kviečiami gruodžio 14–16 d. atvykti į gyvūnų prekių parduotuves KIKA ir katėms bei šunims skirtą pašarą ar kitas priežiūros priemones įteikti tiesiai į gyvūnų globos įstaigų savanorių rankas.

Organizatorių teigimu, prekės gali būti pirktos bet kurioje parduotuvėje ar prekybos centre – svarbiausia, kad jos pasiektų tuos, kam jų labiausiai reikia.

Žmonės galės pasikalbėti su savanoriais, išgirsti jų kasdienius rūpesčius, pasidomėti gyvūnų globos galimybėmis. Socialinėje akcijoje dalyvauja šios įstaigos: „SOS gyvūnai“, „Vyšnių sodas“, „Keturkojis draugas“, VšĮ Nuaro fondas ir Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugija.

Gyvūnų prekių parduotuvėje įrengta speciali erdvė iš globos įstaigų atkeliavusiems keturkojams, kuriems savanoriškais pagrindais suteikiama veterinaro apžiūra ir būtiniausios procedūros, po kurių keturkojis atiduodamas į atsakingai nusiteikusių šeimininkų rankas.

Nuo projekto pradžios šeimininkus jau surado 1 393 gyvūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.