Po 8 metų gyvūnų prieglauda „Linksmosios pėdutės“ priversta išsikelti: „Patekome į nemažą bėdą“

Po beveik 8-erių metų „Linksmųjų pėdučių“ gyventojai privalės ieškotis kitų namų. Prieglaudos įkūrėja ir vadovė Simona Šakinytė sako, kad nors ir išsigando išgirdusi šią naujieną, bet visada žinojo, kad ateis tokia diena.

 NEŽINIA. Kol kas dar nėra aišku, kur konkrečiai gyvūnų globos namams teks persikelti.<br>„Pixabay“ asociatyvi nuotr.
 NEŽINIA. Kol kas dar nėra aišku, kur konkrečiai gyvūnų globos namams teks persikelti.<br>„Pixabay“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Julija Banienė, ve.lt

Mar 17, 2021, 3:52 PM

Gyvūnų globos namų vadovė jau ieško kitos vietos prieglaudos veiklai tęsti, o keturkojams neabejingi klaipėdiečiai rengia įvairias gerumo akcijas, raginančias paremti įstaigą šiuo sunkiu laikotarpiu.

„Sužinojome, kad greitu metu turėsime išsikelti iš tos vietos, kurioje dabar gyvename. Kada konkrečiai, sužinosime tik balandžio mėnesio pabaigoje. Patekome į nemažą bėdą, nes išsikelti su gyvūnais tikrai yra sudėtinga“, – kalbėjo prieglaudos vadovė.

Iš pradžių prieglaudos kolektyvas bandė patys spręsti iškilusią problemą, tačiau pasitarę su pažįstamais nusprendė pagalbos paprašyti viešai.

„Žmonės pradėjo siūlyti įvairiausias pagalbos idėjas. Viena iš tokių buvo Vitalijaus ir Kristinos Čiapų. Jie pasiūlė surengti aukcioną, kurio metu buvo surinkta beveik 500 eurų. Net nesitikėjome, kad pavyks surinkti tiek pinigų. Šiuo metu į mūsų prieglaudos sąskaitą jau yra pervesta apie puspenkto tūkstančio eurų“, – apie suteiktą žmonių pagalbą pasakojo S. Šakinytė.

Įkūrėja sako, kad nuo pat prieglaudos atsiradimo žinojo, jog šioje vietoje gyvūnai gyvens laikinai.

„Aš tiesiog labai išsigandau sužinojusi, kad jau atėjo laikas išsikelti. Suvokusi, kad su tiek gyvūnų išsikelti greitai nepavyks, pradėjau ieškoti kitos vietos jau dabar, kad galėtumėme tai padaryti ramiai. Tačiau kažkokių konfliktinių situacijų dėl mūsų išsikėlimo tikrai nėra. Normalu, kad nuomojantis patalpas vieną dieną teks iš jų išeiti“, – kalbėjo S. Šakinytė.

Prieglaudos steigėjos teigimu, nors rasti kitą sklypą tokiai veiklai yra nelengva, reikalai juda gera linkme. Pašnekovė sako, kad alternatyvų turi, nors derinimas ir paieškos dar tebevyksta.

„Susisiekiau su keletu nekilnojamojo turto agentūrų, kurios sutiko mielai padėti už tai neimdamos jokių mokesčių“, – džiaugėsi S. Šakinytė.

Pirmasis aukcionas, skirtas surinkti prieglaudai kuo daugiau lėšų, jau praėjo. Kovo 20 dieną bus rengiama dar viena iniciatyva – nemokama nuotolinė treniruotė. Ją ves sertifikuota trenerė, sporto bendruomenės įkūrėja ir aktyvios gyvensenos lektorė Rita Girdvainytė. Beveik valandos laiko tiesioginė transliacija vyks „Instagram“ paskyrose @linksmosiospedutes ir @rita_girdvainyte.

Norėdami prisidėti prie svajonės rasti naujus namus prieglaudos gyventojams išsipildymo, taip pat galite įsigyti specialius ženklelius, kuriuos sukūrė klaipėdietė Evelina Juciūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.