Visą Jonavą ant kojų sukėlusio Karato paieškas vainikavo sėkmė: paaiškėjo, kodėl šuo negalėjo grįžti pats

Visą Jonavą ant kojų sukėlusios ypatingais pasižymėjusio vokiečių aviganio (3,5 m.) Karato paieškos davė vaisių. Po 10 paieškų dienų lyg į vandenį dingęs šuo buvo rastas.

Karatas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Karatas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Karatas<br>Asmeninio albumo nuotr.
Karatas<br>Asmeninio albumo nuotr.
Karatas<br>Asmeninio albumo nuotr.
Karatas<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 9, 2021, 5:56 PM, atnaujinta Oct 10, 2021, 10:40 AM

jonava-sukelta-ant-koju-lyg-i-vandeni-dingo-ypatingais-pasiekimais-pasizymejes-suo-20947288"="">jonava-sukelta-ant-koju-lyg-i-vandeni-dingo-ypatingais-pasiekimais-pasizymejes-suo-20947288"" target="_blank">Lrytas.lt jau ansčiau rašė, kad Karatas pradingo rugsėjo 28 d. Jonavos rajone, Gulbiniškių kaime, kai šeimininkė jį vedžiojo miške, važiuodama dviračiu. Šuo nutrūko ir nuskuodė į mišką, galbūt kažką nusivijo.

Dabar Karato šeimininkė papasakojo, kad į lemiamą mylimo augintinio paiešką susirinko apie 30 žmonių. Pagelbėti panoro ne tik vietinio vokiečių aviganių augintojų klubo nariai, bet ir visai nepažįstami žmonės.

„Mes paskelbėme, kad šukuosime mišką, eisime 5-6 metrų atstumu vienas nuo kito ir „prašukuosime“ aplink tą vietą, kur jis dingo, ieškosime jo gyvo arba negyvo“, – apie pasiruošimą paieškai pasakojo Karato šeimininkė.

Pasak jos, vokiečių aviganis buvo rastas geležinkelio griovyje 800 m. atstumu nuo namų. Gyvūnas negalėjo paeiti dėl sužeidimo dešinio klubo srityje.

Šuo buvo netekęs svorio, tačiau moterį stebino palyginti tvarkinga augintino būklė. „Nepasakyčiau, kad jis būtų 10 dienų miške praleidęs. Kailis švarus, antkaklis taip pat“, – pastebėjo ji.

Karato šeimininkė pasakojo, kad ant rankų imamas šuo iš pradžių kaukė, bet paskui parodė vargais negalais galintis paeiti trimis kojomis.

Moteris tvirtino neabejojanti, jog vokiečių aviganis atsigaus. Šuo stiprus ne tik fiziškai, bet ir puikios nervų sistemos.

Neatsakytų klausimų palieka Karato sužalojimų pobūdis. „Sulaužyti dubens kaulai. Neaišku, kaip šita trauma atsirado. Jeigu būtų papuolęs po automobiliu, būtų daugiau įvairių nubrozdinimų.

Jeigu būtų palindęs po traukiniu, tai iš jo nieko nebūtų likę. O dabar veterinarai pasakė, kad traumos kilmė neaiški. Bet kad būta stipraus smūgio, tai čia aišku“, – pasakojo rasto vokiečių aviganio šeimininkė.

Dabar moteris džiaugiasi tik tuo, kad Karatas atsirado.

„Kai suradome jį, net ašaros akyse pasirodė. Verkiau aš ir kiti. Viltis, kad jį rasime mažėjo su kiekviena diena“, – prisiminė vokiečių aviganio šeimininkė.

Šiuo metu Karatas daug ilsisi, miega ir laukia operacijos, kuri numatyta pirmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.