Klaipėda sukelta ant kojų: šeimininkė ieško dingusio kilmingo šuns, kuris tarsi išgaravo

Klaipėdietė Dalia Lupandina kreipėsi į lrytas.lt redakciją, prašydama padėti kuo plačiau paskleisti žinią apie lyg į vandenį dingusią augintinę. Prie porą savaičių prapuolusio kilmingo šuns ieškodama moteris padarė viską, ką galėjo, tačiau kol kas viskas – veltui. Vos per dvi minutes augintinė tarsi išgaravo.

 Klaipėdietė Dalia Lupandina prašo padėti rasti dingusią kilmingą Berno zenenhundę Berę.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Klaipėdietė Dalia Lupandina prašo padėti rasti dingusią kilmingą Berno zenenhundę Berę.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-27 15:34, atnaujinta 2021-11-28 11:17

„Lapkričio 14 d. vaikštinėjant pietinėje Klaipėdos dalyje Berė, nubėgus nuo manęs vos 35 metrus, dingo už posūkio. Nepraėjus nė dviem minutėms ji nereagavo į mano šaukimą. Toje vietoje stovėjau, šaukiau ir laukiau dvi su puse valandos. tačiau iki šiol Berė negrįžo namo“, – apie dieną, kai dingo kilminga Berno zenenhundo kalytė pasakojo jos šeimininkė.

D.Lupandina nupasakojo, kaip atrodo augintinė: Berė yra trispalvė, ilgaplaukė, ūgis 63 cm, krūtinė, letenos, uodegos galas – baltos spalvos, per snukutį eina balta plona linija, aplink nosį iš abiejų pusių taip pat balta. Ant kojų, snukučio ir krūtines yra nedaug rusvos spalvos.

Pasak šeimininkės, kalytė 6 metų amžiaus, sterilizuota, draugiška, socializuota, turi mikroschemą ir yra registruota Gyvūnų augintinių registre. Ji turi sveikatos problemų, gali šlubuoti.

Žmonių ir drono pagalba buvo apieškota labai didelė teritorija, apklausta daugybė žmonių, iškabinti skelbimai, paskelbta informacija soc. tinkluose, informuoti Klaipėdos ir rajono veterinarai, gyvūnų globėjai ir tarnybos.

Klaipėdietė negali patikėti, kad Berė galėtų pati negrįžti namo, mat dingo netoli jų, kur vietos kalytei gerai pažįstamos. D.Lupandiną stebina ir tai, kad didelio šuns niekas nepastebėjo.

„Dideliame mieste vaikščiojantį gatvėmis, kiemais vieną didelį ir dar Berno zenenhundą pastebėti paprasta, tačiau ji tarsi išgaravo. Įtariant, kad kalytė gali būti pavogta, dėl dingusio šuns buvo parašytas pareiškimas policijai. Taip pat Berę galėjo kažkas priglausti ir nežinoti, kad ji ieškoma, tad prašome paskleisti žinią kuo plačiau“, – prašė šuns šeimininkė.

Apie sužalotus, suvažinėtus ar palaidus lakstančius šunis Klaipėdos mieste ir Klaipėdos rajone pranešimų tarnybos negavo, tačiau klaipėdietė nenuleidžia rankų ir prašo visų pagalbos, kad mylima augintinė grįžtu į saugius namus.

„Jei Berė būtų pavogta, ji gali būti bet kuriame Lietuvos kampelyje, todėl labai prašau, jei kažkur matote klaidžiojantį vieną Berno zenenhundą, nepaleiskite, priglauskite, šuo neagresyvus. Jei staiga kažkieno kieme atsirado augęs tos veislės šuo, gal išgirdote uždarytą kaukiantį, lojantį šuns balsą ir kelia jums įtarimų – filmuokite, fotografuokite ir skambinkite ar siųskite man, telefonu 8 605 99160. Galite susisiekti su manimi WatsAPP, Wiber, rašykite į feisbuką arba praneškite policijai“, – ragino Berės šeimininkė D.Laupandina.

Papildyta:

Lapkričio 27-ąją šeimininkė pranešė, kad augintinis/suteik-namus/2021/11/28/news/klaipeda-ant-koju-sukelusios-kilmingo-suns-paieskos-baigesi-blogiau-nei-tiketasi-21550428"="">augintinis/suteik-namus/2021/11/28/news/klaipeda-ant-koju-sukelusios-kilmingo-suns-paieskos-baigesi-blogiau-nei-tiketasi-21550428"" target="_blank">Berė buvo rasta nuskendusi šulinyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.