Energinga senjorė, kurią šeimininkai grasino užmušti, dovanoja savo draugystę ir meilę

Senjorų dalia nėra lengva – tiek žmonių, tiek šunų. Šunų padėtis bloga, jei patenka pas nesugebančius įvertinti situacijos šeimininkus. Visi nori jaunų, gražių, energingų, tačiau vertėtų įvertinti ir savo galimybes. Ypač jeigu jau esi trečio amžiaus universiteto studentas, vaikštai su lazda, neskubriu žingsniu, o šalia blaškosi kupinas energijos kamuolys... Nebūtinai malamutas, vilkšunis ar senbernaras.

 Kristal laukia tikrų namų.<br> „Telšių uodegėlės“ nuotr.
 Kristal laukia tikrų namų.<br> „Telšių uodegėlės“ nuotr.
 Kristal laukia tikrų namų.<br> „Telšių uodegėlės“ nuotr.
 Kristal laukia tikrų namų.<br> „Telšių uodegėlės“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Telšių uodegėlė“, beglobių gyvūnų asociacija

Dec 23, 2023, 11:57 AM

„Pasiimkit arba užmušiu“

Į „Telšių uodegėlę“ Kristal atvežė pagyvenęs vyras (greičiausiai šeimininkas) ir pareiškė: „pasiimkit arba užmušiu“. Savanoriai kalytę priglaudė. Nuvežus pas gydytoją paaiškėjo, kad Kristal šiek tiek šlubuoja širdis ir jai teks iki gyvenimo pabaigos gerti širdį stiprinančius vaistus.

Po kiek laiko netikėtai atsirado šeimininkė, kuri pareiškė norinti šunytę atsiimti. Teigė, kad nieko nežinanti apie jos patekimą į prieglaudą. Paklausta, kodėl negydė augintinės, savininkė atsakė, kad esą veterinarijos gydytojas jai aiškinęs, kad karksėjimas ir dusimas yra normalios šios veislės emocijos reiškiančios džiaugsmą. Keisti veterinarai papuola savininkams, negydantiems savo augintinių...

Panaršę Kristal savininkės profilyje, savanoriai aptiko ir daugiau faktų apie „gerą ir mylinčią“ šeimininkę. Pasirodo, prieš keletą metų iš tos pačios šeimos į prieglaudą buvo atvežtas ir taip pat numestas sunkiai sergantis Baksis. Deja, jo išgydyti nepavyko. Savininkė tada nevyko atsiimti šuns, nors žinojo, kur vyras jį išvežė. Paklausus, kodėl ji neatvyko ir neatsiėmė savo augintinio Baksio, ji pareiškė, kad nusibodo sunkiai sergantį šunį maitinti šaukšteliu. Panašu, kad moteriškė visas problemas paliko spręsti vyriškiui, kuris meile ir užuojauta gyvūnams netrykšta.

Pasvarstę savanoriai nusprendė Kristal buvusiai šeimininkei negrąžinti.

Augintinis nėra kelnės

Įsigydamas augintinį, savininkas prisiima ir tam tikra teisinę bei moralinę atsakomybę. Šuo arba katinas nėra kelnės, kurias padėvėtas ar suplyšusias galima išmesti. Savininkas turi augintinį tinkamai maitinti, sudaryti jo veislei reikalingas gyvenimo sąlygas, susirgusį – gydyti, o atėjus laikui iškeliauti – atsisveikinti bei tinkamai palaidoti.

Tad savanoriai galėjo Kristal į prieglaudą nepriimti, nes prieglauda yra skirta beglobiams šunims, o ne sergantiems ar senstelėjusiems, kuriais savininkai nori nusikratyti.

Kokių namų reikia?

Kalytei reikia jaukių ir šiltų namų. Kristal šiuo metu apie devyneri metai, bet senjorė yra energinga, su savo charakteriu. Jos šeimininkas ar šeimininkė galėtų būti irgi senjoras, šalia kurių niekur neskubėdama galėtų tapsėti ir Kristal. Laiku gaudama vaistų, Kristal dar išgyventų nemažai metų, teikdama savo meilę bei draugystę ją mylinčiam žmogui. Susidomėjusius prašom skambinti „Telšių uodegėlės“ šuniukų komandai tel. nr. 867505615.

Norinčių priglausti Kristal, „Telšių uodegėlė“ prašys papasakoti apie būsimus namus ir gyvenimo sąlygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.