Žiauriai mirti šeimininkų paliktas šunelis trokšta meilės ir švelnumo

Teris labai nori namo.

 Teris labai nori namo.<br> „SOS gyvūnai“
 Teris labai nori namo.<br> „SOS gyvūnai“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-19 14:04

„Teriukas pas mus jau beveik metus gyvena, kečiasi jo kambariokai, į namus išvyko jo brolis Arčis, o Teriukas vis žiūri savo klausiančiu žvilgsniu, tai kada jo eilė?“, – rašo „SOS gyvūnai“.

Atvyko Teris labai prastos būklės, labai sulysęs, vien kaulai ir oda. Prieglaudoje atgavo svorį, nurimo ir puikios formos laukia būsimos savo šeimos.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Vilniaus departamentas prieš beveik metus gavo pranešimą apie galimai be vandens ir ėdesio paliktus šunis viename Vilniaus rajono name bei įtarimą keliantį, iš namo sklindantį, nemalonų kvapą.

„Name aptikome kraupų vaizdą: šunų išmatomis ir šlapimu nusėtos grindys, siaubingas dvokas, baisios, antisanitarinės sąlygos. Name žmonių nebuvo, tačiau be priežiūros viduje, galimai ilgiau nei savaitę buvo palikti du šunys. Augintiniai buvo sulysę, badaujantys, neturėjo galimybės gauti vandens ir pašaro. Nustatyta, kad gyvūnams skubiai reikalinga veterinarinė pagalba ir yra kilusi grėsmė jų sveikatai. Rūpestingų kaimynų dėka, gyvūnus pavyko išgelbėti laiku“, – pasakojo Vilniaus departamento direktorė Vaida Barkovskienė.

Vienas iš rastų šunelių ir buvo Teris.

Teriui beveik 6 metai, jis yra draugiškas žmonėms. Gyvena su kambariokais (tiek kalytėmis, tiek patinais, bet pradžioje gali prireikti laiko apsišlifuoti), yra vidutinio dydžio.

Daugiau informacijos apie Terį galite rasti čia.

Jei turėsite ne tik meilės, bet ir kantrybės susidraugauti su Teriu, tai „SOS gyvūnai“ kviečia užpildyti anketą https://forms.gle/VoTB1uz3xNF1VvHB6.

Per kelias dienas bus susisiekta tik su atrinktais kandidatais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.