Šunų auginimas karalienei Elžbietai II gali baigtis liūdnai

Šios veislės šuniukus visuomet galima išvysti prie pat karalienės kojų. Meilė ir prisirišimas šiems augintiniams neišblėso nuo pat 1944 metų, kai per 18-ąjį gimtadienį karalienė Elžbieta II gavo vieną korgių. Visgi, karalienė nusprendė, kad nuo šiol naujų korgių Bakingamo rūmuose nebebus, rašo „Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2015, 2:12 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:04 AM

Pranešama, kad karalienė Elžbieta II  neketina senųjų augintinių pakeisti naujais, mat moteris nerimauja, kad beeidama gali užkliūti už mažo ūgio šuniukų. Toks sprendimas pasirodė tuoj po to, kai karalienė atsisakė pasiūlymo į savo šeimą priimti du naujus Norfolko terjerus, kuriuos jos anūkė princesė Beatričė pasiūlė priglausti.

„Karalienė neabejojo, kad tai puikus pasiūlymas, tačiau ji maloniai atsisakė“, – vyresnysis dvariškis pranešė portalui „Daily Express“. – Karalienė nerimauja, kad per daug šunų aplink jos kojas gali pridaryti daugiau žalos – ji baiminasi, kad šunys gali netikėtai pasipainioti po jos kojomis, o ši užkliuvusi gali gerokai susižaloti. Karalienė jau garbaus amžiaus – 88-erių“, – pranešė rūmų dvariškis.

„Karalienės auginami korgiai taip pat po truputį sensta. Dėl šios priežasties dabar šie augintiniai yra ramesni, tačiau jaunas šunytis be abejonės būtų labai judrus ir daug aktyvesnis nei senieji augintiniai, – teigė vyriškis. – Labiausiai karalienė baiminasi, kad užkliuvusi už savo augintinių gali susilaužyti ranką ar netgi koją, o tai jai suteiktų daugybę nepatogumų atliekant savo pareigas. Karalienė dėl to būtų labai prislėgta“, – neslėpė karalienės nuogąstavimų dvariškis.

Pirmą kartą į karališkąją šeimą korgių veislės šuo buvo priimtas 1933 metais, kai karalius George'as VI vieną tokių šunų nusipirko iš vietinių prekeivių ir naująjį augintinį praminė Dookie.

Šį augintinį taip pamėgo karaliaus dukterys, kad karališkoji šeima nusprendė įsigyti antrąjį – tokios pat veislės kalytę, kurią pavadino Jane. Netrukus augintinių gretas papildė dar keletas naujų šuniukų, o du iš jų karališkoji šeima nusprendė pasilikti.

18-ojo gimtadienio proga karalienė Elžbieta II kaip dovaną gavo korgių veislės kalytę, kurią praminė Susan. Naujoji korgių veislės atstovė greitai tapo mylimiausiu augintiniu visoje šeimoje. Nuo to laiko karališkoji šeima puoselėjo 70 metų trukusį prisirišimą ir meilę šiems mažiesiems draugams.

Korgių veislės šunys karalienės šeimoje jau ilgą laiką mėgaujasi karališkuoju gyvenimu ir yra laikomi labiausiai privilegijuotais augintiniais visoje Didžiojoje Britanijoje. Šie korgiai gyvena rūmuose ir pilyse, keliauja prabangiausiai limuzinais, skrenda privačiais lėktuvais, iš kurių ant rankų yra išnešami specialių padėjėjų.

Karalienės teigimu, šie karališkieji augintiniai maitinasi geriau nei kai kurie šalies gyventojai – šunys dažnai lepinami specialiai jiems ruoštais kepsniais ir vištienos krūtinėle, o korgiams sukurtas meniu yra kiekvieną dieną atnaujinamas.

Karališkieji augintiniai gyvena įrengtuose kambariuose su jiems skirtais guoliais, kurie keletą centimetrų yra pakelti nuo grindų tam, kad šunys būtų apsaugoti nuo skersvėjų. Karališkuose apartamentuose korgiams yra suteiktos sąlygos nevaržomai lakstyti.

Parengė Milda Sendžikaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.