V. Pranckietis papiktino gyvūnų globėjus: „Norite mus tiesiog uždrausti“

Panašu, kad Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis užsitraukė gyvūnų globėjų nemalonę. Socialiniame tinkle kreipimusi į parlamento vadovą pasidalino beglobius gyvūnus gelbėjanti organizacija VšĮ „Penkta koja“. 

 Facebook nuotr.
 Facebook nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 9, 2018, 2:48 PM, atnaujinta May 10, 2018, 10:18 AM

„Seimo pirmininke! Mes suprantam, kad šios valdžios moto yra drausti. Jei galėtumėt, turbūt uždraustumėt viską. Bet ir vėl, panašu, pradedat ne nuo to galo. Mes suprantame, kad jums reikia rinkėjų. Ypač dabar. Bet kokia kaina. Mes suprantam, kas yra reitingai. Bet mes nenorime būti pigiu triuku jūsų reitingams pakelti.

Mes suprantam, kad jūsų karjera su gyvūnais nedaug buvo susijusi. Na, daugiau gal gėlytės, mėšliukas. Jei neskaičiuosime parazitų, žinoma. Bet mes, ne pelno siekianti, savanoriška gyvūnų prieglauda, nesame parazitai. Nustebinom? Leiskit Jums papasakoti, kodėl“, – rašoma šalia V. Pranckiečio foto montažo, kuriame jis – apsuptas šunų. 

VšĮ „Penkta koja“ atstovai rašė, kad tai jie renka, priima, gaudo tuos, kuriuos kažkas išmetė, apleido, atsikratė. Jie taip pat pabrėžė, kad tam negauna pinigų iš valstybės biudžeto. 

Tačiau mus „krečiate“ taip, lyg gautume. Lyg pirktumėte iš mūsų brangią paslaugą. Bet jūs neperkate. Vietoj to, norite mus tiesiog... uždrausti. Gerb. Viktorai Pranckieti, uždrausdamas gyvūnų prieglaudas, neišspręsite problemos.

Jūsų parašyto skundo dėka, mus aplankė būrys institucijų. Dar niekada, jokiomis sąlygomis mūsų nelankė tiek daug institucijų vienu būriu. Atvažiavo būriu, nes gi būryje visuomet narsiau. Apskundė mus Viktoras Pranckietis, nes kažkas jam pasakė, kad nuo mūsų smirda. Nors niekada pas mus net nėra užėjęs. Apskundė nes esame, suprantate, nepatogūs.

Mes žinom, Seimo pirmininke! Mes daug kam esam nepatogūs. Bet labiausiai tai esam nepatogūs SAU. Negi manot, kad dėl smagumo renkam, gydom, reabilituojam, į gyvenimą grąžinam tuos, kurie kitur pagalbos, greičiausiai, nesulauktų?

Supraskit, dėl JŪSŲ valdžios neveiksnumo, nenorėjimo matyti ir nenoro ką nors daryti mes ir esame nepatogūs. Juk tai jūs nesiimate mokyti žmonių atsakomybės, nes bijote, kad varguoliai, kurie nori ir toliau neprižiūrėti, nebaudžiami skriausti, kankinti ar tiesiog nebūti atsakingi už nieką, jūsų nebeišrinks. Juk vis dar yra pateisinama ir net gi „normalu“ nesirūpinti ir kankinti , bet „nenormalu“ rūpintis ir padėti.

Vietoj to, kad imtumėtės spręsti problemas, jūs mokate iš mokesčių mokėtojų kišenės komunalininkams, UAB‘ams kurie tonomis išveža utilizuoti nugaišusius šunis ir kates. Kitaip tariant, mokate pinigus jau tik pasekmių šalinimui. Šalinimui marinant ir utilizuojant. Galbūt jūs nežinote, kaip tai veikia, tačiau pabandysime paaiškinti – tai mes taupome biudžeto lėšas priimdami varguolius, kurie kitu atveju bastytųsi gatvėmis, būtų palikti miške, priduoti tiems patiems UAB‘ams ir galiausiai papildytų utilizuojamųjų gretas. Tačiau tie, utilizuojantys tonomis, išlaikomi iš mokesčių mokėtojų pinigų, yra geri. Tai jie yra pavyzdys“, – dėstė organizacijos atstovai. 

Jie rašė, kad Maisto ir Veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai jiems visada primena, kad jniekur tiek daug gyvūnų dar nematė ir VMVT nuoširdžiai nesupranta, kam gi "Penktai kojai" jų tiek reikia. 

"Juk galim ir neimti. Jie visada pabrėžia, kad štai miestui paslaugas teikiančio UAB‘o patalpose yra kur kas... erdviau. Ir šunų ne tiek daug... Viena inspektorių, kuri mus vis lanko, tiesiog negali pakęsti, kad pas mus tiek šunų! Ji mums siūlo įsteigti dar vieną etatą, kuris rūpintųsi kiekvieno gyvūnų bylučių (per)kabinimu ant narvų. Nes na kaip gali susigaudyti, kai narve yra trys ar keturi šunys. Ir siūlo pasimokyti iš UAB‘o, kaip reikia tvarkytis. Reiktų paskaičiuoti, kiek negyvų šuniukų sudarytų kokias, tarkim... Penkias tonas. Pasidomėkite statistika, kiek UAB‘ai ir kiti komunalininkai už mūsų visų, mokesčių mokėtojų, pinigus priduoda gaišenų utilizavimui. Skaičiai jus nustebins!

Gerb. Seimo pirmininke, mes tikrai nepykstame, kad parašėte tą skundą. Mus skundžia dažnai. Nes, kaip jau supratote, esame nepatogūs. Kai kas net gi įžvelgia konkurenciją... Bet skundai mus skatina pasitempti. Mes esame nusivylę, kad apskundėte mus, nors niekad net nesate peržengęs mūsų slenksčio. Jei bent pasidomėtumėte, kaip iš tiesų gyvename ir tada kritikuotumėte... Juk buvote beveik kitoje tvoros pusėje.

Gal pamačius, koks iš tiesų yra gyvenimas būti išduotiems, užeitų įkvėpimas ne tik ką nors uždrausti. Galbūt užeitų įkvėpimas, pavyzdžiui, inicijuoti privalomą gyvūnų ženklinimą. Privalomą vakcinavimą. Ir ne, privalomas vakcinavimas nuo pasiutligės nesiskaito! O gal net realias bausmes numatytumėt už gyvūnų nepriežiūrą ir netinkamą elgesį?
Atvažiuokit pas mus! Mes turim jums ką parodyti!

Ir dar. Gera žinia yra ta, kad sulaukiame ne tik skundų. Gavome didžiulę dovaną – gerą gabalėlį žemės prie mūsų prieglaudos. Jau turime ir brėžinius, kaip atrodys plaunamos šunų vedžiojimo aikštelės, atskiri pastatai šunims. Nes iš tiesų mums nepatogu su tiek šunų. Ir jiems nepatogu. Trūksta tik pinigų... Bet galbūt vieną dieną atsiras dar vienas ar keli geri žmonės, kurie mums padės įgyvendinti ir šias svajones. Ir gal tada bus mažiau besiskundžiančių. Atvažiuokit, Seimo pirmininke! Jei norėsit, galėsit ir kokį Margį pavedžioti“, - rašė gyvūnų globėjai. 

Į šį pranešimą netrukus sureagavo ir Linksmakalnio gyventojai. Jie portalui lrytas.lt atsiuntė laišką, kuriame nurodė savo poziciją. 

„Pirmiausiai norėtume padėkoti seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui, kad atsižvelgė į eilinių gyventojų problemas ir pajudino „neliečiamuosius“, nes Kauno rajono savivaldybė šioms problemoms spręsti nesiėmė jokių realių priemonių, o tik imitavo darbą.

Pabrėžiu, kad Linksmakalnio gyventojai (taip pat ir seimo pirmininkas) tikrai nėra nusiteikią prieš gyvūnus, jų globą, tuo labiau konkrečiai prieš VŠĮ „Penkta koja“ veiklą (jūs tikrai darot gerą darbą). Straipsnyje mes bandomi parodyti kaip didžiausi gyvūnų priešai, vien tik dėl to, kad siekėme apginti savo teisias ir įstaigoje buvo atlikti patikrinimai. Nesuprantame, kodėl ši įstaiga taip baisiai bijo patikrinimo, jeigu savo veiklą vykdo pagal LR įstatymus, o gal šiai organizacijai LR įstatymai negalioja?

Beje, norėčiau priminti, kad įstaigos vadovė Agnė Volockytė ne kartą buvo kviesta į bendruomenės susirinkimus, kad bendrai būtų galima spręsti šią problemą, tačiau ši arogantiška vadovė net nesiteikia bendrauti su vietiniais gyventojais (mes jei esame tik „trukdžiai“), taip pat ši vadovė piktybiškai nedalyvavo nė viename savivaldybės posėdyje (nors buvo kviesta kelis kartus) kur buvo svarstomi gyventojų pateikti skundai bei savivaldybei ir gyventojams nepateikė pažeidimų šalinimo plano iki š.m. gegužės 2 d.

Aišku geriausia ir lengviausia iš karto visiems garsiai šaukti, kokie jie yra nuskriausti ir, kad visi nusiteikią prieš VŠĮ „Penktą koja“ veiklą. Nuolat prašoma pinigų, tačiau visiškai neaiškūs pinigų srautai, o tuo labiau norint pasiimti šuniuką iš prieglaudos reikia „neoficialiai susimokėti“ tai įdomu kaip apskaitomos gaunamos pajamos grynais? Tuo labiau, kad nepateikta finansinė ataskaita už 2017 metus“, – rašė Linksmakalnio gyventojas Audrius R.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.