„NEZ“ ralio-kroso varžybose triumfavo užsienio šalių sportininkai

Sekmadienį, Vilkyčių ralio-kroso trasoje įvyko Šiaurės Europos zonos šalių rali-kroso čempionato varžybos. Į jas užsiregistravo sportininkai net iš 8 šalių – Norvegijos, Latvijos, Danijos, Švedijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Lietuvos.Sportininkai tarpusavyje varžėsi suskirstyti į keturias grupes – divizionus.

Akimirkos iš varžybų.
Akimirkos iš varžybų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-16 01:01, atnaujinta 2018-03-18 03:09

Įnirtingiausia kova vyko gausiausiuose divizionuose- „NEZ 1600“ ir „NEZ 2000“. Daugiausia egzotiškos technikos žiūrovai galėjo išvysti „atvirame“ divizione, kuriame varžėsi gerokai patobulinti „Volvo“ ir BMW automobiliai .

Visais keturiais ratais varomoje grupėje, registravosi ne tik Lietuvos sportininkai, bet ir sporto meistrai iš užsienio.

Šiose varžybose taip pat vyko ir  Šiaurės Europos „Crosscart“ čempionato etapas į kurį užsiregistravo virš 20 sportininkų. Ši Skandinavijos šalyse populiari technika mūsų šalyje dar tikra egzotika, tad neverta stebėtis, jog neturėjome nei vieno Lietuvos atstovo.

Šią klasę geriausiai apibūdintų „mažųjų bagi“ pavadinimas, tačiau žodis „mažasis“ yra šiek tiek apgaulingas. Klasėje „NEZ 1600“ pirmąją vietą iškovojo įspūdingą važiavimą pademonstravęs Reinis Nitišs iš Latvijos. Sportininkas vairavęs „Peugeot 206“ įveikė antroje vietoje likusį Lauryną Diržininką su aštuntuku Žiguliu, ir trečios pozicijos savininką Kasparą Navicką su „Škoda Fabia“.

„NEZ“ 2000 klasėje su svečiais iš užsienio varžėsi ir du lietuviai. Deja, Modestas Juodpusis ir Remigijus Nešvydis tenkinosi pozicijomis lentelės gale. Pirmąją vietą klasėje užėmė Christianas Sandmo iš Norvegijos. Jis vairavo „Opel Kadett“. Antroji vieta atiteko latviui Mariui Ločmeliui, trečioji Juriui Spikiui.

„NEZ OPEN“ klasės dalyvių pasirodymas buvo pats įspūdingiausias. Ne tik dėl efektingo ir efektyvaus vairavimo, bet ir dėl pilotuojamos technikos. Pirmąją vietą čia užėmė  BMW vairavęs norvegas Hans-Joran Ostreng. Antrasis čia buvo „Volvo S40“ tramdęs norvegas Ola Froshaug. Trečia vieta atiteko irgi norvegui Geir Herald Skeie. Jis vairavo „Volvo 940“.

„NEZ 4wd“ klasėje varžėsi vienas švedas, ir keletas lietuvių. Pirmoji vieta čia atiteko Skandinavijos vairuotojui Lukui Walfridsonui. Jis vairavo „Renault Clio“. Žemiau jo rikiavosi lietuviai. Antra vieta tenkinosi Arvydas Galinis su „Ford Focus“, trečioje vietoje finišavo automobilių sporto klubo Vilkyčiai atstovas Kazimieras Gudžiūnas su legendine „Ford Puma“. Crosscart bagiai taip pat buvo suskirstyti į klases. Klasėje pavadinimu 125 greičiausias buvo Karl Henrik Lyče iš Norvegijos. Antras finišavo Ingus Belakovs iš Latvijos. Aleksandras Sengelija iš Rusijos finišavo trečias. 

Norvegas Mathiasas Michaelsenas pergalė šventė „Crosscart 200“ divizione. Casper B. Larsen laimėjo antrąją vietą. Trečioji atiteko Tommie Svardas iš Švedijos.

650 kategorijoje taipogi dalyvavo tik užsienio sportininkai. Pirmasis šioje kalėje finišavo Pjeras Bjornsonas iš Švedijos. Liudvikas Einarsenas iš Norvegijos finišavo antras. Trečiosios vietos prizininkų  pakylą užėmė Johnatanas Walfridsonas. Sportininkas atstovauja ekipai iš Švedijos. Liepos 21-22 dienomis NEZ ralio-kroso čempionatas bus vainikuotas varžybomis Lietuvoje. Paskutinis etapas įvyks Ukmergėje. Čia ir paaiškės šiaurės Europos zonos šalių ralio kroso greičiausieji sportininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.