B. Vanago ir S. Jurgelėno ekipažas pasiekė Dakaro ralio finišą, vienuoliktąjį kartą triumfavo prancūzas

Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažas Dakaro ralio maratone pasiekė finišą. Lietuviai paskutiniame greičio ruože užėmė 28 vietą. B. Vanagas ir S. Jurgelėnas 136 km distanciją įveikė per 2 val. 4 min. ir 51 sek. Lietuviai nuo keturioliktojo etapo nugalėtojo atsiliko 20 min. ir 41 sek. Bendroje įskaitoje B. Vanagas ir S. Jurgelėnas užėmė 64 vietą.

S. Peterhanselis Dakaro ralyje triumfavo jau vienuoliktąjį kartą.<br>AP
S. Peterhanselis Dakaro ralyje triumfavo jau vienuoliktąjį kartą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 22, 2013, 9:04 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 12:59 PM

„Įveiktas paskutinis Dakaro greičio ruožas. Su finišu oficialiai jus pasveikinti galėsime sekmadienį, kai pervažiuosime per finišo podiumą. Viduje labai dvejopi jausmai. Veriasi tuštuma. Visada taip nutinka, po didelio ir svarbaus įvykio. Jaučiu, kad man jau pradeda trūkti Dakaro ralio“, - socialiniame tinkle „Facebook“ rašė B. Vanagas.

Paaiškėjo čempionas

Dakaro ralio čempionu jau vienuoliktąjį kartą iš eilės tapo Stephane'as Peterhanselis, maratone iš viso sugaišęs 38 valandas, 32 minutes ir 39 sekundes. Antrasis Ginielis de Villiersas, kuris nuo nugalėtojo atsiliko 42 minutėmis. Trečioji automobilių klasės vieta atiteko Rusijos ekipažui. Leonidui Novitskiui iki čempiono laiko pritrūko 1 val. 28 min. ir 22 sek. S. Peterhanselis dabar jau penkiskart triumfavo automobilių klasėje, o kitus šešis kartus džiaugėsi pergale važiuodamas motociklu.

Paskutiniame Dakaro ralio greičio greičiausias buvo Nani Roma – S. Peterhanselio komandos draugas, kuris 128 kilometrus įveikė per 1 valandą ir 44 minutes. N. Roma bendroje įskaitoje liko ketvirtas.

Antrąją vietą keturioliktame etape užėmė argentinietis Orlando Terranova, bendroje įskaitoje likęs penktoje vietoje.

Motociklai

Motociklininkų klasėje triumfavo Cyrilas Despersas, kuriam tai buvo penktoji pergalė Dakaro ralyje. Paskutiniame greičio ruože C. Despersas buvo keturioliktas. C. Despersas iš viso maratone sugaišo 43 val. 24 min. 22 sek.

Antroji vieta atiteko paskutiniame ruože greičiausiai pasirodžiusiam portugalui Rubenui Fariai, kuris bendroje įskaitoje nuo lyderio atsiliko 10 min. 43 sek.

Trečiąją vietą užėmė Francisco Lopezas, kuris paskutiniame rate pasiklydo ir bendroje įskaitoje nukrito į trečiąją vietą. F. Lopezas bendroje įskaitoje nuo lyderio atsiliko 18 min. 48 sek.

Keturračiai

Keturračių klasėje triumfavo argentinietis Marcoas Patronelli, Dakaro ralyje sugaišęs 49 val. 42 min. ir 42 sek. Antrasis liko Ignacio Casale, atsilikęs 1 val. 50 min. 35 sek. Trečioji vieta atiteko Rafalui Sonikui iš Lenkijos, kuriam iki lyderio laiko bendroje įskaitoje pritrūko 3 val. 16 min. 49 sek.

Sunkvežimiai

Sunkvežimių klasėje pirmąsias tris vietas susišlavė „Kamaz“ atstovai iš Rusijos. Eduardas Nikolajevas Dakaro maratone sugaišo 39 val. 41 min. ir 43 sek. Nuo jo A. Mardejevas atsiliko 37 min. 10 sek., o A. Karginovas 37 min. 57 sek.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.