A. Prostas: „S. Vettelis turi galimybę laimėti ketvirtą iš eilės čempiono titulą“

Keturiskart pasaulio čempionas, legendinis lenktynininkas Alanas Prostas mano, kad „Red Bull" pilotas Sebastianas Vettelis šiemet gali susilyginti su juo pagal iškovotų trofėjų skaičių. S. Vettelis siekia ketvirtojo čempiono vardo iš eilės. Tiek titulų paeiliui pavyko laimėti tik argentiniečiui Juanui Manueliui Fangio ir Michaeliui Šumacheriui.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 26, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:27 AM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Tik trys lenktynininkai yra laimėję keturis ir daugiau čempionų titulus nuo 1950-ųjų, „Formulės-1” pradžios.

„Jis yra favoritas, nors nemanau, kad jam pavyks sezono pradžioje laimėti 4 ar 5 iš eilės lenktynių, kaip tą padarė prieš dvejus metus“, - taip kalbėjo apie vokietį S. Vettelį legendinis 58-erių metų lenktynininkas A. Prostas.

2011 metais, kai pirmą kartą gynė čempiono karūną, S. Vettelis laimėjo 5 etapus iš pirmųjų šešių, 2012-aisiais vyko atkakli kova dėl pirmosios vietos su „Ferrari“ lenktynininku Fernando Alonso.

Paklaustas, kokias išvadas būtų galima daryti po pirmųjų „Formulė-1” bandymų, A. Prostas teigė, kad „Red Bull“ šiemet demonstruoja solidžią formą, geresnę, nei praėjusiais metais tokiu pat laiku.

„Taip pat „Ferrari“ palieka gerą įspūdį. Pirmame trejetuke turėtume išvysti ir „McLaren“, į prizines vietas pretenduoti gali „Lotus“ komanda.

Mažas klaustukas dėl „Mercedes“, mes vis dar nežinome jų lygio. Pernai ekipa liko toli nuo lyderių ir nemanau, kad staiga taptų konkurencinga kovoti dėl pirmų pozicijų.

Tačiau jie juda gera linkme, šiemet galime išvysti keletą gerų „Mercedes“ startų“, - prognozavo A. Prostas, čempionu tapęs su „Wiliams“ ir „McLaren“ komandomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.