Hungaroringe – pirmoji ilgai laukta L. Hamiltono pergalė „Mercedes“ gretose

Lewisas Hamiltonas pagaliau numalšino pergalių alkį. „Mercedes“ pilotas triumfavo Hungaroringo trasoje. Šiemet perėjęs į „Mercedes“, L. Hamiltonas naujoje komandoje iškovojo pirmąją pergalę.   

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 28, 2013, 3:30 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:34 PM

Brito važiavimas nekėlė jokių abejonių. Išvengęs nesklandumų lenktynių starte, L. Hamiltonas užtikrintai išlaikė pirmąją vietą.  

Vengrijoje „Mercedes“ lenktynininkui grėsmės nekėlė nė vienas priešininkas. Tai antroje lenktynių pusėje galėjo padaryti nebent Markas Webberis, tačiau puikiai aplenkęs australą, L. Hamiltonas užsitikrino ramų gyvenimą likusioje trasos dalyje. 

 Antras finišavo Kimi Raikkonenas  („Lotus“), trečias – Sebastianas Vettelis  („Red Bull“), ketvirtas – M. Webberis  („Red Bull“), penktas – Fernando Alonso  („Ferrari“) .   

 L. Hamiltonas: „Jausmas – ypatingas. Komanda padarė labai didelį darbą. Prieš lenktynes ilgai derinome strategiją. Nesitikėjome, kad viskas praeis taip gerai. Tai turbūt viena svarbiausių pergalių mano karjeroje. Esu naujoje komandoje ir laimėti „Mercedes“ gerbėjams yra labai didelė garbė. Tikiuosi, manęs laukia daugiau pergalių.“  

K. Raikkonenas: „Kvalifikacijoje man nepasiekė, bet šiandien bolidas dirbo puikiai ir dėl dviejų sustojimų taktikos pavyko pasiekti gerą rezultatą. Lenktynių pabaigoje S. Vettelis mane labai spaudė, tačiau pasitikėjau savo bolidu ir neabejojau, kad išlaikysiu persvarą. Gaila, kad kvalifikacija susiklostė taip prastai – gal Hungaroringe būčiau kovojęs dėl pergalės.“  

S. Vettelis:Lenktynės nebuvo geriausios. Greitai dėvėjosi padangos, pažeidžiau sparną, todėl praradau labai reikalingą greitį. Bandžiau aplenkti K. Raikkoneną, bet jis posūkiuose buvo labai staigus. Sakiau K. Raikkonenui, kad lenktynių pabaigoje jis man nepaliko vietos. Suomis iš manęs tik pasijuokė.“   

Vengrijos „Grand Prix“ rezultatai:  

1. Lewisas Hamiltonas Mercedes 1:42:29.445    

2. Kimi Raikkonenas Lotus - Renault +00:10.938

3. Sebastianas Vettelis RedBull 00:12.459

4. Markas Webberis RedBull 00:18.044

5. Fernando Alonso Ferrari 00:31.411

6. Romainas Grosjeanas Lotus 00:32.295

7. Jensonas Buttonas McLaren 00:53.819

8. Felipe Massa Ferrari 00:56.447

9. Sergio Perezas McLaren 1 ratas 

10. Pastoras Maldonado Williams1 ratas 

11. Nico Huelkenbergas Sauber 1 ratas 

12. Jeanas-Ericas Vergne‘as Toro Ross 1 ratas 

13. Danielis Ricciardo Toro Rosso 1 ratas 

14. Giedo van der Garde‘as Caterham 2 ratai 

15. Charles‘as Picas Caterham 2 ratai 

16. Jules Bianchi Marussia 3 ratai 

17. Maxas Chiltonas Marussia 3 ratai 

Lenktynių nebaigė: Paulas Di Resta Force, Nico Rosbergas Mercedes, Valtteri Bottas Williams, Estebanas Gutierrezas Sauber, Adrianas Sutilas Force India. 

 Pilotų įskaita po Vengrijos „Grand Prix“  („Reuters“) :

1. Sebastianas Vettelis Red Bull 172

2. Kimi Raikkonenas Lotus 134

3. Fernando Alonso Ferrari 133

4. Lewisas Hamiltonas Mercedes 124

5. Markas Webberis Red Bull 105

6. Nico Rosbergas Mercedes 84

7. Felipe Massa Ferrari 61

8. Romainas Grosjeanas Lotus 49

9. Jensonas Buttonas McLaren 39

10. Paulas Di Resta Force India 36

11. Adrianas Sutilas Force India 23

12. Sergio Perezas McLaren 18

13. Jeanas-Ericas Vergne‘as Toro Rosso 13

14. Danielis Ricciardo Toro Rosso 11

15. Nico Huelkenbergas Sauber 7

16. Pastoras Maldonado Williams 1 

Komandų įskaita („Reuters“): 1. RedBull 277

2. Mercedes 208

3. Ferrari 194

4. Lotus 183

5. Force India  59

6. McLaren 57

7. Toro Rosso 24

8. Sauber  7

9. Williams 1 

Lenktynės

 Lyderių trejetas po pirmųjų posūkių nepasikeitė. L. Hamiltonas ramiai išlaikė pirmą vietą, bet už jo bolido vyko tikra sumaištis. Prastai startavęs S. Vettelis vargais negalais išsaugojo antrą poziciją, R. Grosjeanas – trečią.   

Tačiau kiti lenktynininkai itin įnirtingai kovėsi dėl aukštesnių vietų. Pirmojo rato antroje dalyje F. Massa kliudė N. Rosbergą ir šiek tiek apgadino bolidą. N. Rosbergas išlėkė iš trasos ir iš ketvirtos vietos nukrito į dvyliktą.  Didžiausią šuolį starte tarp lyderių padarė J. Buttonas (iš 12 į 8 vietą) bei M. Webberis (iš 10 į 7). 

 Jau dešimtajame rate į techninio aptarnavimo juostą anksti įvažiavo L. Hamiltonas. Ten sugaišęs beveik 22 sek., į trasą britas grįžo aštuntas. Bent laikinai, lyderio vaidmenį perėmė S. Vettelis, kuriam ant kulnų mynė R. Grosjeanas. Po rato ten pat sustojęs S. Vettelis vėliau į trasą grįžo už L. Hamiltono.

21-ame rate iš lenktynių pasitraukė A. Sutilas. „Force India“ pilotas sustojęs techninio aptarnavimo zonoje iš jos dėl gedimo nebeišvažiavo.   Įveikus kiek daugiau nei trečdalį trasos, po 26 ratų L. Hamiltonas buvo pirmas, S. Vettelis – antras, F. Alonso – trečias, M. Webberis – ketvirtas, K. Raikkonenas – penktas.  

Ratais susilietė J. Buttonas ir jį lenkęs R. Grosjeanas. Prancūzas prieš posūkį nepaliko britui vietos trasoje, todėl šis negalėjo išvengti kontakto. R. Grosjeanas po nedidelio susidūrimo kirto trasos kampą ir rizikavo gauti baudą. 

 Rizika nepasiteisino – į pirmąsias vietas pretendavusiam R. Grosjeanui buvo skirta bauda ir grįžęs iš priverstinio pravažiavimo pro techninio aptarnavimo juostą, prancūzas atsidūrė šeštoje vietoje. 

 46-ame rate gan pavojingoje trasos vietoje sustojo V. Bottas. Iškilo grėsmė pasitelkti saugos automobilio pagalbą, o tai būtų buvę labai neparanku 15 sek. persvarą susikrovusiam lyderiui L. Hamiltonui. Vis dėlto V. Botto bolidą pavyko pašalinti be saugos automobilio pagalbos. 

Daug permainų lenktynėms artėjant prie pabaigos neįvyko. Likus 10 ratų iki lenktynių pabaigos, L. Hamiltonas buvo pirmas, K. Raikkonenas – antras, S. Vettelis – trečias, keturis kartus techninio aptarnavimo zonoje stojęs M. Webberis – ketvirtas, F. Alonso – penktas.

Likus 5 ratams iki lenktynių pabaigos, pasirodė dūmai iš devintoje vietoje važiavusio N. Rosbergo bolido. Vokietis paliko užsidegusį bolidą ir baigė nesėkmingai susiklosčiusias lenktynes.

Intriga atsirado paskutiniuosiuose ratuose. S. Vettelis kėsinosi į antrąją K. Raikkoneno vietą. Ketvirtas važiavęs M. Webberis su šviežiomis padangomis „spaudė“ iš paskutiniųjų, bet atstumas iki trečios prizinės vietos buvo per didelis.

Tačiau pasikeitimų lyderių gretose paskutinę akimirką neįvyko.

Kvalifikacija. Iš pirmos vietos 15 val. prasidėjusiose lenktynėse startavo „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas. Antras – Sebastianas Vettelis („Red Bull“), trečias – Romainas Grosjeanas („Lotus“), ketvirtas – Nico Rosbergas („Mercedes“), penktas – Fernando Alonso („Ferrari“).

Trasa. Septyniasdešimties ratų Hungaroringo trasa – sudėtinga. Lenkimai joje nėra dažni. Sirgaliai norėtų, kad prapliuptų lietus, nes jis gerokai paįvairina lenktynes. Tačiau jei oro sąlygos stabilios, Hungaroringe lenktynininkai nedaug kuo gali nustebinti.

Meistras. L. Hamiltonas trečią kartą iš eilės laimėjo kvalifikaciją. Ir antrą sykį tai padarė geriausią laiką užfiksuodamas paskutiniajame rate bei taip nušluostydamas nosį S. Vetteliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.