Komandą pakeitęs A.Sutilas – apie norėtas permainas ir lūkesčius

Visą karjerą praleidęs vienoje komandoje Adrianas Sutilas 2014-aisiais jėgas išbandys kitoje. „Force India“ pilotas per šį sezoną apsisprendė sukti kitur ir sukirto rankomis su „Sauber“ komanda. 30 metų vokietis tikina, kad nekantrauja, kada prasidės naujasis sezonas, bet neslepia, kad pasiilgs draugų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2013, 9:23 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 7:00 PM

- Jūs iki šiol visą karjerą praleidote vienoje komandoje. Ar jau buvo laikas permainoms?, - A.Sutilo paklausė formula1.com.

- Taip. Jaučiau, kad atėjo laikas kažką keisti. Kad tai nutiktų, dirbome daug mėnesių. Man tai bus įdomi patirtis, pamatysiu, kaip dirba kita komanda.

- Visada pasitikėjote savimi, kad liksite „Formulėje 1”. Ar su „Sauber“ derėtis pradėjote paskutinę minutę, ar tai buvo dar prieš tai, kai „Force India“ paskelbė, kad priims Sergio Perezą?

Mes ilgą laiką bendravome. Aš labai norėjau permainų po šešerių metų su „Force India“. „Sauber“ buvo mano prioritetu. Mano vadybininkas su jais kalbėjosi nuo rudens.

- Koks jausmas, paliekant komandą po tiek metų?

- „Force India“ komandoje praleidau gerą ir sėkmingą laiką. Jie suteikė man progą sugrįžti. Šį dalyką visada prisiminsiu. Žinoma, kad pasiilgsiu kai kurių vaikinų, kurie per visus metus tapo draugais. Tačiau dabar esu patenkintas būdamas su nauja komanda.

- Ko tikitės iš „Sauber“ komandos? Jie 2013 metus užbaigė gerai, tačiau tai daug nereiškia, dar žinant, kad kitąmet laukia daug permainų.

- Esu tikras, kad mūsų sėkmė neaplenks. Labai laukiu savo pirmojo lipimo ant podiumo. „Sauber“ komanda yra ant jo atsidūrusi praeityje, o to aš ir noriu.

- Žinote, kaip 2014-iems metams vystysis „Force India“ komanda. O dabar matote, kaip viskas vyksta „Sauber“ ekipoje. Ar skirtumas tarp komandų – didelis?

- Viskas ką žinau, kad „Sauber“ jau įveikė avarijų testą. Daugiau nemačiau, o apie naująjį „Force India“ bolidą nieko nežinau.

- Neseniai buvo paskelbta apie pasikeitimus. Pats galite rinktis savo numerį. Paskutinėse lenktynėse bus galima gauti dvigubai daugiau taškų. Pristatytas „pole“ pozicijos trofėjus. Taip pat yra nauja baudų sistema. Ką apie tai manote?

- Turime priimti tai, kas mūsų laukia. Nėra tikslo švaistyti laiką bereikšmėms diskusijoms, kuomet žinai, kad niekas nepasikeis. Ar pokyčiai – naudingi, pamatysime sezono pabaigoje. Tada ir bus galima kalbėti, ar tai – gerai, ar blogai.

- Ar jau esate pasirinkęs savo numerį? Ar jūsų mėgstamiausias skaičius – vis dar laisvas?

- Mano mėgstamiausias skaičius buvo laisvas ir aš jau pasirinkau. Tačiau tai bus paslaptis, kol nepaskelbsime oficialiai.

- Kol kas esate vienintelis pilotas, apie kurį „Sauber“ paskelbė. Ar jums svarbu, koks turėtų būti komandos draugas?

- Nė kiek. Tai turėtų būti geriausias ir greičiausias komandos draugas, koks tik gali atsirasti.

- Kokie jūsų planai iki sausio bandymų?

- Noriu atsipalaiduoti, įkrauti baterijas, gražiai ir ramiai praleisti Kalėdas. Tada pradėsiu rengtis kitam sezonui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.