Savarankiškas M.Schumacherio valgymas ir vaikščiojimas prilygtų stebuklui

Normaliam „Formulės 1“ legendos Michaelio Schumacherio gyvenimui net ir optimistiškiausio scenarijaus atveju – galas. Tokį liūdną verdiktą pateikė buvęs „Formulės 1“ gydytojas Gary Hartsteinas. Esą net ir sparčiausios reabilitacijos metu, M.Schumacheris negalės savarankiškai atlikti kasdienių veiksmų, kaip valgymas, vaikščiojimas ar apsirengimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 24, 2014, 10:24 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 3:57 AM

Pasipiktinęs klaidinančia gan optimistiška kai kurių žiniasklaidos priemonių informacija ir remdamasis viešais M.Schumacherio gydytojų pasisakymais, G.Hartsteinas pateikė juodąją, ir, pasirodo, realiausią vokiečio galvos traumos pasekmių pusę.

58 metų gydytoją įbaugino prasitarę M.Schumacherio daktarai, jog po incidento hematomų smegenyse atsirado ne tik kairėje ar dešinėje pusėje, o viduryje. Tai – smegenų dalis, nuo kurios priklauso žmogaus sąmoningumas, sužadinimas, kraujo spaudimo kontroliavimas, rijimas, kvėpavimas.

Todėl G.Hartsteino išvada labai griežta – neįtikėtinai nepanašu, kad M.Schumacheris dar kada nors bus toks, kokį jį žinojome iki lemtingos griūties Prancūzijos Alpėse.

„Tai bus žmogaus fizinių galimybių ir medicinos triumfas, jei Michaelis dar galės savarankiškai vaikščioti, maitintis, rengtis bei turės esminius buvusios asmenybės bruožus. Patikėkite, norėčiau būti neteisus“, – skaudžiai kalbėjo G.Hartsteinas.

Liūdniausias scenarijus, anot amerikiečio – nuolatinė vegetacinė būsena. Į nuolatinę vegetacinę būseną paniręs žmogus negali savo noru vykdyti jokios protinės veiklos. Be to, jis nustoja reaguoti į išorinius dirgiklius. Įprastai į tokią situaciją patekusiems žmonėms daug galimybių likti gyviems nesuteikiama.

„Tai kelia daugybę priežasčių labai nerimauti. Tačiau nėra priežasties, kodėl turėtume nebetikėti. Kiekvienas gydytojas, turėjęs praktikos su sunkiomis galvos traumomis, yra matęs laimingai pasibaigusių pacientų išgijimo atvejų. Dabar mums belieka laukti, melstis ir palaikyti Michaelį bei artimuosius“, – savo įrašą baigė G.Hartsteinas.

Kiti specialistai perspėja, kad G.Hartsteino prognozių negalima priimti kaip už „gryną pinigą“. Esą buvęs „Formulės 1“ gydytojas savo akimis nematė M.Schumacherio situacijos ir remiasi tik vokiečio daktarų išvadomis. Tai pabrėžia ir pats G.Hartsteinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.