Keliamas iš komos M.Schumacheris per testą sumirksėjo

Michaelio Schumacherio vadybininkė oficialiai paskelbė, kad medikai pradėjo lėtai iš komos budinti „Formulės 1” legendą. Vokietijos ir Prancūzijos žiniasklaida jau anksčiau skelbė, kad medikai ėmėsi tokių veiksmų, tačiau Sabine Kehm tai neigė ir vadino spekuliacijomis, rašo independent.co.uk.

Medikai nutarė pažadinti M.Schumacherį iš komos.<br>AP archyvo nuotr.
Medikai nutarė pažadinti M.Schumacherį iš komos.<br>AP archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2014, 2:03 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:56 PM

Tačiau vėliau ji paskelbė, kad buvo priimtas toks sprendimas. „Dėl šeimos saugumo buvo nuspręsta informaciją paskelbti tik tada, kai situacija bus visiškai aiški“, – sakė S.Kehm.

Kiek anksčiau pasirodžius įvairiems pranešimams kilo abejonių, ar „Formulės 1” legenda M.Schumacheris bus pabudintas iš komos. Prancūzų laikraštis „L'Equipe“ tvirtina, kad medikai pradėjo 45 metų sportininko prikėlimą, o M.Schumacherio organizmas į tai reaguoja teigiamai.

Tačiau kiti šaltiniai, artimi lenktynininkui, kuris prieš mėnesį Alpėse patyrė smegenų traumą, tvirtina, kad medikai nesiryžta budinti M.Schumacherio iš komos – jie nori suteikti daugiau laiko, kad atsigautų smegenys.

Kol prancūzai kalbėjo apie mėginimus iš lėto prikelti M.Schumacherį, Vokietijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimų, kad medikai tik galvojo apie tokius veiksmus, tačiau nusprendė dar palaukti.

„Kuo ilgiau M.Schumacheris bus komos būsenos, tuo  daugiau bus abejonių, kad jis kada nors visiškai pasveiks. Veikiausiai smegenys bus patyrusios žalą. Geriausias scenarijus – ilgas reabilitacijos laikotarpis“, – rašė Vokietijos laikraštis „Rheinische Post“.

Per testą sumirksėjo „L'Equipe“ šaltiniai tvirtina, kad per pirmąjį neurologinį testą M.Schumacheris sumirksėjo.

Tačiau lenktynininką gydantis gydytojas Stephane'as Chabardesas atsisakė komentuoti šią informaciją, „Prašau suprasti, kad nekomentuosiu šios informacijos, nes kaip medikas privalau saugoti paslaptį“, - sakė jis.

Pasak medikų, pagrindiniai sėkmingo budimo iš dirbtinės komos ženklai yra savarankiškas kvėpavimas ir akių atmerkimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.