„Sauber“ komandą papildė perspektyvi lenktynininkė

Simona de Silvestro šiais metais dirbs kartu su „Formulės-1” “Sauber“ ekipa ir kitą sezoną pretenduos užimti lenktynininkės vietą viename iš dviejų ekipos bolidų.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-02-14 17:00, atnaujinta 2018-02-16 07:30

„Simonos ketinimai yra startuoti „Formulėje-1” 2015 metais. Mes ją laikome labai talentinga lenktynininke ir dėl to nusprendėme priimti ją į savo komandą ir palaikyti jos žygį į automobilių sporto viršukalnę“, - sakė ekipos vadovė Monisha Kaltenborn.

Šveicarė S.de Silvestro pastaruosius ketverius metus lenktyniavo „IndyCar“ serijoje ir spalį pirmą kartą iškovojo prizinę vietą finišavusi antra Hiustone. Tai buvo pirmas kartas, kai moteris užėmė prizinę vietą „IndyCar“ lenktynėse miesto gatvėmis.

25 metų mergina šiuos metus praleis treniruodamasi, vairuodama simuliatorių ir fiziškai bei psichologiškai besiruošdama „Formulei-1”.

„Tai didžiulis žingsnis link viso gyvenimo svajonės ir aš labai džiaugiuosi, kad galiu šį žingsnį žengti su tokia puikia komanda. „Sauber“ yra vienintelė šveicariška ekipa „Formulėje-1”, todėl tai dar labiau jaudina“, - sakė ji.

S.de Silvestro išvyko į JAV būdama 18 metų amžiaus. 2006 metais ji dalyvavo JAV „Formulės BMW“ serijoje, 2007-2009 dalyvavo „Atlantic“ čempionate, kur penkis kartus laimėjo lenktynes, o 2010-aisiais startavo „IndyCar“, kur gavo „Indianapolis 500” Metų naujoko apdovanojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.