Iš M.Schumacherio palatos – dar viena nerami žinia

Komoje gulinčio Michaelio Schumacherio kūnas per tris mėnesius gerokai pasikeitė. Praėjusių metų gruodžio 29-ąją Alpėse slidinėdamas buvęs „Formulės 1" lenktynininkas patyrė sunkią traumą ir iki šiol gydomas Grenoblio ligoninėje Prancūzijoje.

M.Schumacheris jau beveik tris mėnesius guli komoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Schumacheris jau beveik tris mėnesius guli komoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2014, 11:43 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 5:52 AM

Netrukus po nelaimės M.Schumacheriui neurochirurgai atliko dvi operacijas, o pastaruoju metu vyksta žadinimo iš komos procesas. Prieš dvi savaites buvo pranešta, kad gydyme pastebėta teigiamų ženklų, bet vėliau apie svarbesnius pokyčius nepranešta.

Užsienio žiniasklaidoje rašoma, kad dėl nuolatinio gulėjimo ir judėjimo trūkumo, nukrito M.Scumacherio svoris. Pranešama, kad prieš nelaimę vokietis svėrė 75 kg, o dabar jo svoris siekia vos 50 kg.

„Netekti svorio komoje gulintiems pacientams yra normalus reiškinys. Jo raumenys dėl nejudrumo labai sumenko", - sakė Karlsbado ligoninės (Vokietija) gydytojas Curtas Diehmas.

Nors medikai anksčiau teigė, kad M.Schumacherio artimiesiems reikia tikėtis stebuklo, komoje gulinčio „Formulės 1" čempiono šeima nepraranda tikėjimo ir tiki, kad jis ne tik atsibus, bet ir visiškai pasveiks.

„Jo šeima - neįtikėtinai stipri. Ji neleis sau prarasti drąsos. Artimieji ligoninėje budi kiekvieną dieną - priima situaciją tokią, kokia yra ir rūpinasi Michaeliu, visada būna su juo. Galiu pasakyti, kad šeima nuostabiai su viskuo susitvarko. Didžiulė pagarba jai už tai", - sakė M.Schumacherio šeimos atstovė Sabine Kehm.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.