20 kilogramų netekusiam M.Schumacheriui – kova su atrofija

85 dienos komoje, 20 prarastų kilogramų ir spėliojimai, kaip pasisuks gydymo procesas. Michaelio Schumacherio artimiesiems laukimas ir nežinia tęsiasi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2014, 11:14 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:52 AM

Prieš keletą dienų pasirodė informacija, kad gruodžio 29 dieną Alpėse slidinėdamas ir sunkiai susižeidęs buvęs „Formulės 1" lenktynininkas prarado 20 kg.

Pasak medikų, dėl nejudrumo nusilpo Grenoblio ligoninėje gulinčio M.Schumacherio raumenys - dabar „Formulės 1" čempionas sveria tik apie 55 kg.

Komoje gulinčio lenktynininko raumenys ir sąnariai kasdien masažuojami, tačiau, pasak gydytojo iš Vokietijos Curto Diehmo, tai nepadeda sustabdyti raumenų atrofijos.

Pranešama, kad M.Schumacherio žmona Corinna, 17-metė dukra Gina-Marie ir 14 metų sūnus Mickas kasdien prie jo lovos praleidžia iki aštuonių valandų. Artimieji nuolat kalba su ligoniu, tikėdamiesi, kad bendravimas bus papildoma stimuliacija jo smegenims.

Šeimai jau prieš keletą savaičių buvo pasakyta, kad reikia tikėtis stebuklo - medikai nesuteikia vilties, kad M.Schumacheris visiškai pasveiks.

Prieš mėnesį medikai pradėjo žadinimo iš komos procesą. Jis iš pradžių teikė vilčių - buvo pranešta, kad medikai pastebėjo teigiamus atsigavimo požymius, bet vėliau jokios pažangos nebuvo.

Gydytojai teigia, kad M.Schumacheriui pabudus iš komos, jam teks atlaikyti ne vienerius metus truksiantį intensyvios terapijos kursą, kad atgautų visišką galūnių valdymą ir kalbėjimą.

Galimas kitas, liūdnesnis, scenarijus - „Formulės 1" legenda liks vegetacinės būklės - bus sąmoningas, tačiau negalės nei judėti, nei kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.