Kokios klaidos buvo padarytos gelbstint M.Schumacherį?

Vokietijos žurnalas „Stern" paskelbė, kad vos pradėjus Michaelio Schumacherio gydymą padarytos medikų klaidos gali turėti didžiulės įtakos sveikstant „Formulės 1" legendai.

M.Schumacherio būklė gerėja.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Schumacherio būklė gerėja.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 17, 2014, 10:46 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:31 PM

Kaip rašo leidinys, nelaimės dieną, gruodžio 29-ąją, į Alpių kalnus, kur susižeidė M.Schumacheris, atvykę paramedikai galėjo klaidingai nustatyti patirtos traumos rimtumą.

Taip esą galėjo atsitikti dėl to, kad iš karto po tragiško kritimo M.Schumacheris buvo sąmoningas.

„Stern" kalbintas skubios pagalbos gydytojas teigė, kad tokio pobūdžio traumas patyrusiam žmogui, kuris iš pradžių būna sąmoningas, geba kalbėti ir judėti, gali būti diagnozuota lengvesnė trauma nei yra iš tikrųjų.

Tačiau nedidelei grupei pacientų būklė labai greitai ima blogėti. „Jeigu medikai būtų atvykę keliomis minutėmis vėliau, jie iš karto būtų galėję suprasti, kad tai yra gyvenimo ir mirties klausimas", - cituojamas medikas.

Anksčiau skelbta, kad susižeidęs M.Schumacheris iš pradžių sraigtasparniu buvo nugabentas ne į Grenoblio ligoninę, kur šiuo metu gydomas, o į mažesnį Moutierso miestelį.

Čia buvęs lenktynininkas buvo intubuotas (spec. vamzdelio įleidimas pro burną į gerklas - red.), tačiau jau buvo paniręs į gilią komą. Po 20 minučių jis nuskraidintas į Grenoblį, o prie ligoninės laukę žurnalistai pastebėjo, kad M.Schumacherį atgabenę medikai buvo „pastebimai susijaudinę".

Schumacherių šeimos atstovė Sabine Kehm praėjusią savaitę pranešė, kad M.Schumahcerio būklė pamažu gerėja ir jis vis dažniau būna sąmoningas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.