M.Schumacherio koma: gandai apie mirtį ir artimųjų tyla

„Formulės 1“ žvaigždei Michaeliui Schumacheriui dirbtinė koma sukelta keturis mėnesius. Tačiau nuo balandžio vidurio tiek jo agentė Sabine Kehm, tiek šeima nuo žiniasklaidos atsivėrė tylos siena, rašo ibtimes.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-05 11:23, atnaujinta 2018-02-14 07:59

Tiesa, agentė yra minėjusi, kad nuolat teiks pranešimus apie lenktynininką, kol jis bus ligoninėje.

„Mūsų planas ir sprendimas yra toks: kai Michaelis persikels į reabilitacijos kliniką, pranešimai spaudai baigsis“, – sakė agentė.

Žvaigždės šeima buvo kritikuojama dėl to, kad suteikia per mažai informacijos apie jo būklę. Agentė stojo ginti šeimos, teigdama, esą pats 45 metų lenktynininkas sutiktų su tokiu elgesiu.

„M.Schumacheris yra komos būsenos ir negali nuspręsti, ką apie jį pranešti. Mes žinome, koks jo požiūris į tokius dalykus ir stengiamės apginti jo interesus“, – kalbėjo S.Kehm.

Gandų vis daugiau

Kiek anksčiau S.Kehm sakė, jog prognozės yra optimistinės ir buvęs lenktynininkas netrukus gali atsigauti.

Ji neseniai paneigė gandus, kad septyniskart „Formulės 1“ čempionas jau pabudo iš komos, pabrėždama, kad šiuose ganduose tiesos nėra.

Visai neseniai ispaniškoje „Russia Today“ versijoje buvo pasirodžiusi informacija, esą M.Schumacheris pabudo, o jo agentė žurnalistams patvirtino, jog jis atpažino žmoną.

Tai paneigė tiek S.Kehm, tiek gandus išspausdinęs kanalas.

Prieš keletą dienų internetinėje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, kad M.Schumacherio būklė labai prasta. Nenurodytas šaltinis socialiniame tinklapyje „Twitter“ pranešė, kad lenktynininko smegenys mirusios. Tačiau šie gandai apie lenktynininko mirtį taip pat nepasitvirtino.

Prognozės optimistinės

Dar balandžio pradžioje agentė tvirtino, jog M.Schumacherio sveikata pagerėjo ir jis rodo sąmoningumo ženklus.

„Trumpomis sąmoningumo akimirkomis jis rodo nedidelius progreso ženklus. Yra akimirkos, kai jis būna sąmoningas.

Žinoma, aš nesu gydytoja, bet yra skirtumas tarp pabudimo ir sąmoningumo. Pastaroji būsena reiškia sugebėjimą reaguoti į aplinką.

Iš pagarbos jo šeimai nenoriu atskleisti detalių, tačiau neabejoju jį gydančių medikų kompetencija“, – tuomet „Daily Telegraph“ sakė S.Kehm.

M.Schumacheris susižeidė gruodžio 29-ąją slidinėdamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.