„Formulės 1“ intriga – ar „Mercedes“ laimės visas 19 lenktynių?

Lewisas Hamiltonas yra nepralenkiamas, o „Mercedes“ komanda šį „Formulės 1“ sezoną laimės visas 19 lenktynių. Tokiais teiginiais stebino ne tik pagrindo užriesti nosis turintys „Mercedes“ atstovai, bet ir keturis pastaruosius metus konstruktorių įskaitoje triumfavę „Red Bull“. „Mercedes“ dominavimas šiemet nepaliko abejingų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2014, 1:18 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:24 AM

„Neįveikiamas“, – taip ketvirtąsias lenktynes iš eilės laimėjusį Lewisą Hamiltoną apibūdino buvęs garsus austrų lenktynininkas, triskart „Formulės 1“ čempionas Nikis Lauda.

65 metų „Mercedes“ patarėjo teigimu, L.Hamiltonas šiemet yra toks stiprus, kad gali lygiuotis į geriausius visų laikų lenktynininkus.

„Kiekvieneriose lenktynėse jis vairuoja vis geriau ir geriau. Jis neklysta ir niekas negali jam pasipriešinti. N.Rosbergas atidavė viską, kad aplenktų Lewisą. Bet jis šiuo metu yra tiesiog nuostabus. Viskas labai paprasta, jis – neįveikiamas“, – „The Telegraph“ L.Hamiltoną liaupsino N.Lauda.

Triumfuoti visuose penkiuose šio sezono startuose neleido bolido gedimas dar pačioje pirmųjų Australijos lenktynių pradžioje. Kvalifikacijoje 29 metų britas buvo pirmas, todėl turėjo visas galimybes iškovoti pirmąją vietą ir lenktynėse. Ant aukščiausio laiptelio lipo kitas „Mercedes“ lenktynininkas Nico Rosbergas.

„Jis nedaro nė menkiausios klaidos. L.Hamiltonas puikiai žino, ką daro. Be to, jis turi labai tvirtą charakterį ir yra itin susitelkęs. Tu tiesiog negali jo įveikti. Negalima jo lyginti su praeities legendomis, bet nežinau, kas galėtų nugalėti Lewisą“, – liaupsių tiradą tęsė N.Lauda.

„Mercedes“ per penkis etapus iš 215 galimų taškų instruktorių įskaitoje surinko 197-is. Čempionų titulą ginantys „Red Bull“ nuo lyderių atsilieka net 123 taškais (84 tšk.).

„Mercedes“ komanda tiesiog dominuoja, – konkurentus liaupsino net ir pats „Red Bull“ vadovas Christianas Horneris. – Realu, bet neįtikėtina, kad „Mercedes“ galėtų laimėti visas 19 lenktynių. Jie turi puikią gero variklio ir gerų pilotų kombinaciją. Tačiau viskas gali keisti. Mes irgi praėjusį sezoną laimėjome visas devynias likusias lenktynes ir viskas labai pasikeitė.“

„Turime pasirinkimą – arba susirenkame daiktus ir važiuojame namo, arba kaunamės. Maksimalus iškovotų taškų skaičius „Mercedes“ labai smarkiai stumia į priekį, bet mes padarėme keletą bolido pakeitimų ir neketiname sustoti“, – kovą neabejotiniems „Formulės 1“ sezono lyderiams nepaisant solidžios persvaros žadėjo Ch.Horneris.

„Mercedes“ patarėjas N.Lauda dar taip pat neužmigo ant laurų.

„Jei iki čempionato pabaigos neatsiras jokio gero trečio vyruko, aš būsiu ramus. Mano svajonė – kad abu „Mercedes“ pilotai tik tarpusavyje kovotų dėl čempionų titulo. Bet iki to dar toli“, – „The Telegraph“ pripažino N.Lauda.

Artimiausios „Formulės 1“ lenktynės – gegužės 25-ąją Monake.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.