Ar iš N.Rosbergo bus atimta pirmoji vieta Monako starte?

„Formulės 1” komisarai pradėjo tyrimą dėl Nico Rosbergo veiksmų per Monako „Grand Prix“ lenktynių kvalifikacinius važiavimus.

Baigdamas važiuoti kvalifikacijoje N.Rosbergas garsiajame Mirabeau posūkyje taip paspaudė savo bolido stabdžius, jog išvažiavo iš trasos, o apsauga buvo priversta iškelti geltonas vėliavas.<br>AP nuotr.
Baigdamas važiuoti kvalifikacijoje N.Rosbergas garsiajame Mirabeau posūkyje taip paspaudė savo bolido stabdžius, jog išvažiavo iš trasos, o apsauga buvo priversta iškelti geltonas vėliavas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 24, 2014, 10:14 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 1:34 PM

„Mercedes“ vairuojantis 28 metų vokietis šeštadienį buvo greičiausias, vieną ratą Monte Karlo gatvėse apsukęs per 1 min. 15,989 sek., bet dar neaišku, ar jis sekmadienį lenktynes tikrai pradės iš pirmosios starto vietos.

Baigdamas važiuoti kvalifikacijoje N.Rosbergas garsiajame Mirabeau posūkyje taip paspaudė savo bolido stabdžius, jog išvažiavo iš trasos, o apsauga buvo priversta iškelti geltonas vėliavas.

Pasirodęs įspėjantis ženklas akivaizdžiai sukliudė Lewisui Hamiltonui. Antrasis „Mercedes“ pilotas tuomet taip pat važiavo paskutinįjį savo ratą, bet galiausiai finiše 0,059 sek. atsiliko nuo pirmąją vietą laimėjusio komandos draugo.

Lenktynių komisarai dabar mėgins išsiaiškinti, ar N.osbergas nepaspaudė savo bolidų stabdžių tyčia, norėdamas sutrukdyti varžovams.

2006-aisiais Michaelis Schumacheris po panašaus incidento buvo priverstas lenktynes Monake pradėti iš paskutiniosios vietos. Kvalifikaciniuose važiavimuose septyniskart pasaulio čempionas įtartinais veiksmais prie „La Rascasse“ tuomet sujaukė pagrindinio savo varžovo Fernando Alonso viltis užimti pirmąją starto vietą. Kilus aistroms, vokietis tuomet kategoriškai neigė, jog tai padarė tyčia.

„Aš tikrai to nenorėjau, - spaudos konferencijoje teisinosi N.Rosbergas. – Užblokavau ratus ir tikėjausi, kad atsimušiu į padangų sieną. Viskas buvo gerai, bet pataikiau į plyšį. Žinojau, kad parodysiu gerą laiką, bet mėginau dar daugiau atakuoti. Deja, peržengiau leistiną ribą“.

Ši klaida leido vokiečiui išsaugoti pirmąją starto vietą, nes paskutinį ratą važiavęs L.Hamiltonas sparčiai vijosi geriausią komandos draugo parodytą laiką.

„Aišku, atsiprašau Lewiso, bet įvyko tai, kas įvyko. Esu tikrai laimingas, kad namuose (N.Rosbergas gyvena Monte Karle – Red.) startuosiu iš pirmosios vietos“.

Bet N.Rosbergui teks dar sulaukti Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) galutinio sprendimo. Penktadienį vokietis tvirtino, jog atkakli kova su komandos draugu šį sezoną „Formulės 1” trasose nepadarė jokios įtakos jų draugystei, nes du bičiuliai tai išgyveno dar tuomet, kai kartu varžėsi ir kartingo varžybose.

Bet po šeštadienio incidento N.Rosbergas puikiai supranta, jog sąžininga dviejų „Mercedes“ pilotų konkurencija gali pagaliau baigtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.