Nusilpęs M. Schumacheris stipriausiai reaguoja į žmonos balsą

Iš komos pabudusio Michaelio Schumacherio gydyme prasideda naujas etapas. Septyniskart „Formulės 1" čempionas pirmadienį perkeltas iš Grenoblio ligoninės Prancūzijoje į Šveicariją - Lozanos universitetinę kliniką.

M.Schumacheris toliau bus gydomas Lozanos universitetinėje klinikoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
M.Schumacheris toliau bus gydomas Lozanos universitetinėje klinikoje.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2014, 2:44 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:45 PM

Ši žinia pasaulį apskriejo jau po to, kai sunkiai sužeistas M.Schumacheris buvo perkeltas į naują reabilitacijai vietą.

Šveicarijos žiniasklaida skelbia, kad garsaus lenktynininko perkėlimas buvo itin slepiamas.

Paaiškėjo, kad M.Schumacherį iš Grenoblio Prancūzijoje į Šveicariją perkėlęs aptarnaujantysis personalas nežinojo, kad vežamas pacientas - pats M.Schumacheris. Skelbiama, kad buvęs lenktynininkas į Lozanos ligoninę buvo vežamas kaip pacientas, turintis netikrą vardą ir pavardę.

Portalo blick.ch žiniomis, su M.Schumacherio perkėlimu susiję medikai turėjo palikti savo telefonus, kad negalėtų nufotografuoti ligos patale gulinčios garsenybės.

Tačiau į Šveicarijos Lozanos universitetinę kliniką pristatytas M.Schumacheris bus gydomas kaip paprastas pacientas, be jokių papildomų ar išskirtinių saugumo priemonių.

Šveicarijos žiniasklaida skelbia, kad Lozanos universitetinė klinikoje naudojama pažangiausia ir pati naujausia neurologijos ir reabilitacijos įranga pasaulyje.

Neatmetama versija, kad gali būti pasitelkti ir specialistai iš išorės, bet kol kas M.Schumacherio gydymui jų neprireikė.

Skelbiama, kad buvo svarstomas variantas M.Schumacherį iš Grenoblio perkelti į Bazelį, tačiau nuspręsta reabilitaciją tęsti Lozanoje.

Klinikos atstovai pabrėžė, kad M.Schumacherio šeimos prašymu, bus griežtai laikomasi medicininio konfidencialumo, todėl gauti patikimų žinių apie „Formulės 1" legendos būklę ne iš šeimos atstovės Sabinos Kehm bus labai sudėtinga.

Nepatvirtintais duomenimis, per daugiau nei šešis mėnesius M.Schumacheris prarado apie 20 kg ir dabar jo svoris siekia 55 kg. Tuo metu, kai buvęs lenktynininkas buvo ištiktas komos, juo besirūpinantys fizioterapeutai specialiais pratimais stiprino jo raumenis, siekdami palaikyti kūno lankstumą.

Taip pat pranešama, kad M.Schumacheris jau dabar iš dalies gali kvėpuoti savarankiškai, be papildomos pagalbos.

Vokiečių žiniasklaida pranešė, kad „Formulės 1" čempionas reaguoja į aplinkinių žmonių balsus, o stipriausia reakcija - į žmonos Corinnos balsą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?