A. Sutilas sieks grąžinti „Sauber“ gerą vardą

Kai prieš 2014 metų „Formulės 1“ pilotas Adrianas Sutilas prisijungė prie komandos „Sauber“, jis negalėjo numatyti, į kokią gilią duobę įklimps jo komanda, nepasisekus pirmoms septynioms sezono lenktynėms.

A.Sutilo komanda per pirmąsias septynerias „Formulės 1“ lenktynes neiškovojo nei taško.<br>„Scanpix“ nuotr.
A.Sutilo komanda per pirmąsias septynerias „Formulės 1“ lenktynes neiškovojo nei taško.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 21, 2014, 12:50 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:18 PM

Po septynių lenktynių „Sauber“ vis dar siekia iškovoti bent tašką, o A.Sutilas prisipažįsta, kad jį paveikė komandos nesėkmės sezono pradžioje. Tačiau lenktynininkas tiki, kad situaciją dar įmanoma pataisyti, rašo formula1.com

- Kai prisijungėte prie „Sauber“, viskas atrodė tobula. Po šešių mėnesių visi pamatė žiaurią „Sauber“ tikrovę. Kaip jums sekasi su tuo susitvarkyti psichologiškai?

- Kartais komandos duobė gali būti spyris daryti savo darbą dar geriau. Niekada negali žinoti, kas laukia ateityje. Sezono pradžia buvo sunki, bet aš ir komanda darome viską, kad pakeistume situaciją. Kaip visi žinome, „Formulėje 1“ įvykiai aukštyn kojom gali apsiversti per akimirką.

- Netrukus po to, kai prisijungėte prie „Sauber“ komandos, jūs nevengėte kalbėti apie neribotas komandos galimybes. O paskutiniu metu pradedate užsiminti, kad jums tiesiog reikia greito ir patikimo bolido. Tikėjotės daugiau?

- Žinoma. Bet, kaip ir tada, kai pasirašiau sutartį su „Sauber“, galiu pasakyti, kad komanda kiekvienam jos nariui gali pasiūlyti daugybę gerų dalykų. Su šia komanda puiku dirbti.

Taip, rezultatai šiandien – prasti. Bet aš įsitikinęs, kad iš šios duobės mes netrukus išlipsime.

- Galite pakomentuoti pirmąsias septynerias sezono rungtynes, iš kurių keturiose jūs apskritai nefinišavote?

- Kaip žinote, pirmosiose lenktynėse viskas buvo gerai. Vėliau prasidėjo sunkūs laikai. nefinišavome Malaizijoje ir Kinijoje.

- Tai jūsų bolido patikimumas šiandien yra didelė problema?

- Taip, tai problema, bet aš manau, kad ji jau išspręsta. Paskutines kelerias lenktynes viskas buvo gerai. Paskutinėse lenktynėse Monrealyje finišavome be jokių nesklandumų.

Judame į priekį. Galbūt tai nėra matoma žiūrint iš šalies, bet tikrai tobulėjame.

- Bet kai nauja komanda, tokia kaip „Marrusia“, įskaitoje lenkia „Formulės 1“ senbuvę „Sauber“, pavojaus varpai privalo tiesiog skambėti...

- Sutinku. Bet nepamirškite, kad važiavome lenktynėse, kuriose du taškus mums kainavo tiesiog mūsų pačių klaida. Bet tai nereiškia, kad „Marrusia“ yra greitesnė komanda nei „Sauber“ - ratą mes apvažiuojame vidutiniškai viena sekunde greičiau.

Žinoma, šiandien „Marrusia“ turi daugiau taškų už mus, o „Formulės 1“, kaip ir bet kokio kito sporto, esmė yra rinkti kuo daugiau taškų ir pergalių. Todėl sutinku, kad mūsų situacija žiūrint iš šono atrodo beviltiška.

Bet mes dar turime 12 lenktynių. Ir per jas turime padaryti milžinišką progresą. Kitu atveju fiasko – neišvengiamas.

Šiandien mes matome, kad kai kurios legendinės komandos krenta į duobes, o kitos, ne tokios įžymios, pranoksta gerbėjų lūkesčius. Pažiūrėkite į „Lotus“ ir atkreipkite dėmesį, kokie įspūdingi jie buvo praeitame sezone. O šiandien jų tarsi nėra...

- Ar liksite „Sauber“ 2015 metais?

- Žinoma, turiu sutartį su komanda. Kartu dirbame vos šešis mėnesius.

Nors komandai nesiseka, aš prie to pripratęs. Mano karjera nuo pat jos pradžios buvo kupina iššūkių. Kai man buvo 14 ir pradėjau važinėti kartingais, treneriai man sakė grįžti į mokyklą ir užsiimti kažkuo kitu. Tačiau aš buvau užsispyręs ir visada sakiau, kad noriu tapti „Formulės 1“ pilotu.

Visi iš manęs juokėsi, bet aš visada žinojau, kad galiu tai padaryti. Turėjau ir turiu savo tikslą.

- Kitos lenktynės – Austrijoje. Šią trasą jūs gerai žinote. Ar šios lenktynės gali tapti atspirties tašku, grįžtant į senąją „Sauber“ formą?

- Taip, pažįstu šią trasą, bet joje paskutinį kartą važiavau prieš dešimt metų! Labai mėgstu šią vietą, „Formulės 1“ aistruoliai Austrijoje labai aktyvūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.