50 tūkst. vertės M. Schumacherio informacija – laiko klausimas

Lemtingą gruodžio 29-ąją Michaeliui Schumacheriui Prancūzijos Alpėse patyrus sunkią galvos traumą, kiekviena į viešumą išėjusi detalė apie 45 metų vokiečio būklę sulaukdavo pasaulinio dėmesio. Grenoblio ligoninėje sėkmingiausias visų laikų lenktynininkas gulėjo beveik pusmetį, tačiau iš jo palatos sulaukė labai mažai informacijos.

Slapti gydytojų įrašai apie M.Schumacherį įvertinti 50 tūkst. eurų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Slapti gydytojų įrašai apie M.Schumacherį įvertinti 50 tūkst. eurų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 26, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:13 PM

Todėl žiniasklaidos atstovai nėrėsi iš kailio, kad būtų kuo arčiau M.Schumacherio. Kai kurie žurnalistai netgi apsigyveno tame pačiame viešbutyje kaip ir M.Schumacherio šeimos nariai, rašo BBC.

Vienas gėdingai bandė apsimesti kunigu ir taip akis į akį susitikti su į komą panirusiu pacientu.

M.Schumacherio šeima tylėjo. Ji prašė supratingumo ir privatumo.

Schumio sveikatos neprognozavo nei vietos gydytojai, nei artimieji. M.Schumacherio aplinka užsitvėrė tylos siena.

Kol M.Schumacheris lenktyniavo dėl savo gyvybės, visas pasaulis įdėmiai sekė įvykius iš Grenoblio palatos. Tiesa, maža informacijos sklaida piktino lenktynininko gerbėjus ir kai kuriuos galvos traumų specialistus.

Nenuostabu, kad M.Schumacherio artimiesiems neviešinus beveik jokios informacijos apie ligonio būklę, viešojoje erdvėje sklido daugybė gandų: nuo vokiečio mirties iki prabudimo iš komos.

Remdamiesi turima informacija M.Schumacherio ateitį prognozavo ir kai kurie medikai. Vieni jo šansus išgyventi ir pilnai pasveikti vertino skeptiškai, kiti bandė likti optimistiški.

Prabudus iš komos, M.Schumacherio perkėlimas į ligoninę Lozanoje irgi buvo itin slaptas. Iš Prancūzijos į Šveicariją lenktynininkas buvo perkeltas paslapčiomis.

Šveicarijos spaudos duomenimis, iš M.Schumacherį gabenusių medikų buvo atimti mobilieji telefonai, kad šie nenufotografuotų įžymybės.

Esą kelionės metu vokietis buvo atsimerkęs ir minimaliai sąmoningas, kaip dažnai kalbama ir apie jo dabartinę būklę.

Dabar Ženevos ežero skalaujamoje pakrantėje artimieji M.Schumacherį slaugo arčiau namų. Schumacherių apartamentai nuo Lozanos nutolę per keliasdešimt kilometrų, ligoninėje jam suteikiama geriausia priežiūra reabilitacijai.

Bet Šveicarijoje Schumacheriai atsitvėrė dar didesne tylos siena. Paskelbus, kad vokietis prabudo iš komos, artimieji iš karto pabrėžė, kad tolesnis jo gydymas bus privatus ir informacija praktiškai nebus teikiama.

Informacijos ištroškę žmonės netgi ryžosi vagystei – iš Grenoblio ligoninės buvo pavogti M.Schumacherio gydymo įrašai.

Vagys siūlo nusipirkti slaptą informaciją už 50 tūkstančių eurų. Pasiūlymas apskriejo visos Europso žiniasklaidą.

M.Schumacherio stovykla iš karto pagrasino imtis sankcijų prieš tuos, kurie šią informaciją įsigis ir paviešins. Policija Grenoblyje jau pradėjo tyrimą.

Tačiau turbūt tik laiko klausimas, kada detali informacija apie M.Schumacherį pasklis į viešumą.

Gydymo įrašai yra konfidencialūs ir prieinami tik pacientui bei gydytojams, tačiau panašu, kad tik ne šiais 21-ojo skaitmeninio amžiaus laikais, kur teisė į informaciją kartais grindžiama net ir tokiais neleistinais būdais.

Informacijos nebenuslėpsi. Tik ne tada, kai esi labai garsus ir dar Michaelis Schumacheris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.