Pradėtas tyrimas dėl bandymo parduoti M. Schumacherio duomenis

Dėl bandymo parduoti buvusio „Formulės 1“ piloto Michaelio Schumacherio ligos duomenis tiriama Šveicarijos sraigtasparnių bendrovė, skelbia BBC.

Neseniai iš komos pabudęs M.Schumacheris po nelaimės kalnuose gruodžio pabaigoje šešis mėnesius buvo gydomas Grenoblio universitetinėje klinikoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Neseniai iš komos pabudęs M.Schumacheris po nelaimės kalnuose gruodžio pabaigoje šešis mėnesius buvo gydomas Grenoblio universitetinėje klinikoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 7, 2014, 6:35 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:11 AM

45-erių M.Schumacheris birželio 16 dieną buvo perkeltas iš Prancūzijos ligoninės į Šveicarijos Lozano miesto ligoninę.

M.Schumacherio vadybininkė Sabine Kehm praėjusį mėnesį pranešė, kad jo ligos duomenys buvo „neabejotinai pavogti“ ir juos dabar siūloma parduoti. S.Kehm įspėjo, jog už tokių „konfidencialių duomenų“ pirkimą ar paskelbimą gresia kaltinimai.

Ligos duomenis, kuriuos, kaip pranešama, sudaro keli Grenoblio universitetinės klinikos gydytojų sudaryti paciento kortelės puslapiai, Europoje siūloma įsigyti už 50 tūkst. eurų.

Remiantis Prancūzijos ir Šveicarijos žiniasklaidos pranešimais, prokuroras Grenoblyje tiria kompiuterį, kurio IP adresas priklauso šveicarų sraigtasparnių įmonei Ciūricho kantone. Jai buvo nusiųsti medicininiai duomenys, M.Schumacheris gydytojams svarstant jo perkėlimą į Lozaną. Įmonės pavadinimas viešai neskelbiamas.

Apie tai skelbė Prancūzijos laikraštis „Le Dauphine Libere“, o Šveicarijos žiniasklaida informavo, kad šiuos pranešimus patvirtino Grenoblio prokuratūra.

Iš pradžių įtarimai krito ant Grenoblio klinikos ir greitosios pagalbos komandos, kuri dalyvavo pervežant M.Schumacherį per sieną.

Manoma, kad prancūzų tyrimo išvados bus perduotos pareigūnams Šveicarijoje.

Neseniai iš komos pabudęs M.Schumacheris po nelaimės kalnuose gruodžio pabaigoje šešis mėnesius buvo gydomas Grenoblio universitetinėje klinikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.