„Formulė 1“ Sočyje – brangus žaisliukas V. Putino smėlio dėžėje

Savaitgalį „Formulės 1“ bolidų variklių griausmas aidi Sočyje. Prieš 9 mėnesius žiemos olimpines žaidynes priėmęs miestas pirmą kartą organizuoja ir „Formulės 1“ etapą. Be abejo, toks lenktynių organizatorių posūkis į Vladimiro Putino žaidimų aikštelę sukėlė pasipiktinimo bangą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2014, 6:08 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 7:19 PM

Bet koks sporto renginys organizuojamas Rusijoje šiuo įtemptu laiku stebimas pro padidinamąjį stiklą.

Lenktynininkai sužavėti Rusija

„Viešbučiai užpildyti lenktynininkų, rėmėjų, žurnalistų, tačiau dauguma vietinių atrodo lyg nepastebėję, kad čia vyks „Formulės 1“ etapas, – rašė Rusijoje viešintis „Telegraph“ žurnalistas Danielis Johnsonas.

Pirmąsias treniruotes Sočyje stebėjo saujelė sirgalių. Patys „Formulės 1“ organizatoriai pripažino, kad į etapą Rusijoje atvyko labai nedaug lenktynių gerbėjų iš užsienio.

Tiesa, patys lenktynininkai stebėtinai kalba apie didelį autosporto mėgėjų Rusijoje skaičių.

„Rusija mane sužavėjo. Nesitikėjau, kad rusai taip domisi autosportu“, – teigė „Formulės 1“ žvaigždė Lewisas Hamiltonas.

„Mane nustebino „Formulės 1“ gerbėjų skaičius Sočyje. Mačiau daug vietinių su „McLaren“ kepurėlėmis, marškinėliais ar švarkais“, – sakė Jensonas Buttonas.

Pilotai Sočio trasai priekaištų neturėjo. Pasikeitė ir Sočyje apsipratusio D.Johnsono nuomonė. Britų žurnalistas pajuto „Formulės 1“ dvasią ir neabejoja, kad renginys sulauks sėkmės.

Numatoma, kad tribūnose lenktynes stebės 55 tūkstančiai sirgalių.

V.Putino prioritetai

Kad „Formulė 1“ atvažiuotų į Sočį ir suktų ratus penkerius metus, V.Putinas sumokėjo 525 milijonus litų.

„Sočis – V.Putinui simboliškai svarbus miestas, – sako Rusijos studijų centro direktorius Andrew Foxallas. – Sovietų Sąjungoje tai buvo populiariausias kurortas, kur ilsėdavosi sovietų elito atstovai. Tapęs prezidentu 2000-aisiais, V.Putinas iškėlė tikslą restauruoti sovietų pasididžiavimą.“

Tiesa, dėl politinių įvykių Ukrainoje žmonės vangiai planavo kelionę į Sočį. Anot „Telegraph“, žmonės rezervavosi bilietus ir viešbučius paskutinę minutę, nes bijojo, kad bet kurią akimirką etapas Rusijoje gali būti atšauktas.

„Formulės 1“ bosas Bernie Ecclestone‘as stebėtinai puikiai sutaria su V.Putinu, todėl bendromis jėgomis rūpinamasi, kad lenktynės praeitų be incidentų. Dėl gerų santykių kalbų apie etapo atšaukimą „Formulės 1“ būstinėje nebuvo.

Sočyje maksimaliai sugriežtinta apsauga, oro uoste nuodugniai tikrinanti kiekvieną nešiojamąjį kompiuterį ar mobilųjį telefoną. Šurmulio apie bombas kaip buvo Sočyje, negirdėti. Apie protestus – irgi.

Planuojama, kad lenktynių metu tribūnose viešės ir pats V.Putinas.

Sportas tapo nebeatsiejamas nuo politikos. Ypatingai tokiame komerciniame sporto renginyje kaip „Formulė 1“, kur visi patenkinti, kol pinigai kapsi į kišenę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.