„Formulės 1“ žvaigždės laukia sprendimų dėl savo ateities

Buvusių čempionų Sebastiano Vettelio, Fernando Alonso ir Jensono Buttono ateitis vis dar neaiški. Nors „Formulės 1“ sezonas artėja prie pabaigos, komandos vis dar išlaiko intrigą ir neskelbia 2015 metų sudėčių. Nors per šį etapą daug spekuliacijų apie lenktynininkų perėjimus nėra, didžiausios „Formulės 1“ žvaigždės patenka į gandų ratą, įžiebiantį aistringas diskusijas.

„Formulėje 1” laukiama rimtų pokyčių.<br>AP nuotr.
„Formulėje 1” laukiama rimtų pokyčių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 7, 2014, 9:11 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 2:48 AM

Keturiskart čempionas S.Vettelis palieka „Red Bull“, bet dar nėra paskelbęs, kur vyksta. Dukart čempionas F.Alonso nėra tikras, ar liks „Ferrari“ komandoje, o kartą čempionatą laimėjęs J.Buttonas dar nežino, ar išsaugos vietą „McLaren“ gretose.

Tikimasi, kad S.Vettelis taps „Ferrari“ nariu, o F.Alonso valdys „McLaren“ bolidą, tačiau nė viena komanda oficialiai apie tai nekalba. Prieš šio savaitgalio Brazilijos „Grand Prix“ tyli ir pilotai.

„Nėra nieko naujo, jokių sprendimų, – sakė F.Alonso. – Vis dar svarstau, koks sprendimas būtų geriausias mano karjerai.“

Jeigu F.Alonso nuspręs, kad perėjimus į „McLaren“ – geriausias variantas, britų komandoje vietą praras arba J.Buttonas, arba Kevinas Magnussenas.

„Galiu tik pasakyti, kad tikiuosi likti, – sakė K.Magnussenas. – Aš suprantu, kodėl man dar nieko nėra sakoma. Kai kurie dalykai dar nėra išspręsti. Kai jie galės pranešti, tai ir padarys. Galiu tik laukti ir matysiu, kaip bus.“

2009 metais su „Brawn“ čempionatą laimėjęs J.Buttonas sako, kad delsimas jam netrukdo.

„Sporte yra daug dalykų, kuriais gali nusivilti. To priežastimi gali būti ir ne toks greitas bolidas. Mane tai skaudina labiausiai. O kaip dėl vėlaus pasakymo, kas bus komandoje kitąmet? Tai keista situacija, bet galiausiai pripranti“, – sakė J.Buttonas.

Jis tikisi, kad „McLaren“ sprendimą priims per dvi savaites.

„Mes esame geri lenktynininkai, bet sutartys nėra mūsų specializacija, – sakė J.Buttonas. – Kai patenki į situaciją, kurioje yra buvę daug sportininkų, nesi tikras, ar tavo sutartis bus atnaujinta. Tai atveria tau akis, parodo kitokius iššūkius, galimybes. „Formulė 1“ ir moto sportas mano gyvenime užima didelę vietą ir tai nesiliaus. Tai tęsis. Tačiau dabar nežinau, kur viskas pasuks.“

J.Buttonas pabrėžė, kad dar negalvoja baigti karjeros bei atskleidė, jog gali nelikti „McLaren“ komandoje, nors ši ir nutartų jį pasilaikyti.

„Jeigu esu „Formulėje 1“, noriu pergalių. Jau pakankamai nelaimėjau nuo tada, kai tapau pasaulio čempionatu. Neturiu noro dalyvauti „Formulėje 1“, nebent kovosiu priekyje. Aš čia nesu tik tam, kad dalyvaučiau 20 lenktynių ir rinkčiau taškus“, – kalbėjo 34-erių britas.

Kol dalis laukia komandų pranešimų, keletas jau žino, kad kitą sezoną liks be darbo. Tokioje situacijoje atsidūrė vokietis Adrianas Sutilas. „Sauber“ trečiadienį paskelbė, kad 2015 metais vieną bolidą paskirs brazilui Felipe Nasrui.

A.Sutilas užsiminė, kad buvo nusivylęs tokiu ekipos sprendimu, nes sutartis galiojo dar vieneriems metams. F.Nasro į „Formulę 1“ atvyksta ne be pagalbos iš šalies. Prie to prisidėjo svarios investicijos iš Brazilijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.