Stringantis „McLaren“ bolidas neleidžia J. Buttonui įsijausti

Koks naujojo „McLaren“ bolido tikrasis pajėgumas? Į šį klausimą atsakymo Jensonas Buttonas dar tikrai neturi. Pasirengimas „Formulės 1“ sezonui prasidėjo. Su juo – ir „McLaren“ problemos.

J.Buttonas dar galynėjasi su naujuoju „McLaren“ bolidu.<br>AP nuotr.
J.Buttonas dar galynėjasi su naujuoju „McLaren“ bolidu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Feb 3, 2015, 11:05 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 7:04 AM

Per dvi dienas J.Buttonas ir naujasis komandos draugas Fernando Alonso pajusti galios negalėjo – abu sportininkai suspėjo apsukti vos šešis ratus, o tada galėjo sekti varžovų rezultatus.

„Mercedes“ per porą dienų įveikė 248 ratus, o į „Ferrari“ išvykęs Sebastianas Vettelis – 89.

Nežino, kokia galia

„Formulės 1“ podiumą šturmuoti „McLaren“ šiemet mėgins pasitelkusi „Honda“ variklius, primenančius itin sėkmingą kompanijų bendradarbiavimą praeityje, tačiau J.Buttonas nesitiki lengvo pasivaikščiojimo. 35 lenktynininkas neslepia, kad iki sezono starto kovo 15 dieną Australijoje jo laukia rimtas iššūkis.

„Tikėkimės, kad pasirengsime pirmosios lenktynėms ir galėsime varžytis su kitais. Šiuo metu mes nežinome, kokio lygio esame, – sakė 2009 metų „Formulės 1“ čempionas. – Pagal savo galimybių suvokimą esame ties nuliu.“

Dar prieš sezoną „McLaren“ varžovams grasino tvirta sudėtimi – juk F.Alonso yra laimėjęs du „Formulės 1" titulus, bet J.Buttonas prognozuoti nedrįsta.

„Dar netgi nevažiavau visu greičiu. Galėčiau poziciją pasirinkti iš niekur, tačiau tai jokios reikšmės neturėtų“, – sakė J.Buttonas.

Žiūri optimistiškai

J.Buttonas nenorėjo atskleisti, kokios tikrosios priežastys, neleidžiančios Jereze tvirčiau spustelėti bolidą į priekį. Lenktynininkas neslepia, kad sezono pradžia – itin nelengva, bet jis tikisi, kad po poros dienų situacija pasikeis.

„Naujasis bolidas – labai pajėgus, bet kartu ir sudėtingas. Turime pasukti galvą, kad suprastume, kas mums trukdo“, – sakė J.Buttonas.

Jis pavėlavo į spaudos konferenciją, nes turėjo apsilankyti antidopingo kontrolierių kambaryje.

„Įprastai testą atliekame kartą per metus, – sakė J.Buttonas, antrą kartą per dvejus metus susitikę su WADA darbuotojais. – Buvo paimtas šlapimo mėginys, bet kai kuriems teko duoti ir kraujo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.