17-metis „Formulės 1“ pilotas šiaušiasi prieš vyresnėlius

Jaunasis Maxas Verstappenas bando įtvirtinti savo vardą savo pirmajame „Formulės 1“ sezone. „Toro Rosso“ aprangą vilkintis septyniolikmetis belgas tam pasitelkė agresyvų vairavimą ir netikėtas atakas.

M.Verstappenui klaida kainavo ir taškus, ir pozicijas.<br>AP nuotr.
M.Verstappenui klaida kainavo ir taškus, ir pozicijas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-24 23:03, atnaujinta 2017-11-26 20:29

Tačiau Monako „Grand Prix“ jo taktikos nesuveikė. Monaką M.Verstappenas ir „Formulės 1“ gerbėjai prisimins dėl to, kad belgas nebaigė lenktynių, kai mėgino pralįsti pro Romainą Grosjeaną.

Po M.Verstappeno manevro prireikė saugos automobilio, už kurio dar pirmasis važiavo L.Hamiltonas, bet tada „Mercedes“ komanda priėmė, kaip pripažino, klaidingą sprendimą ir britas liko trečias.

Kas buvo kaltas dėl M.Verstappeno avarijos? Nors panašu, kad 17-metis neįvertino savo galimybių, spausdamas varžovą, jis tvirtina, kad klaidą padarė 29 šveicaras – esą šis netinkamu momentu spustelėjo stabdžius.

„Aš stabdžiau tame pačiame taške, kaip ir ankstesniame rate. Jis aiškiai stabtelėjo 10-15 metrų anksčiau. Kai tai nutinka esant arti vienas kito, paprasčiausiai nelieka erdvės. Jis mane užklupo netikėtai ir tada buvo per vėlu, nes tu nesitiki, kad kas nors stabdys taip anksti“, – aiškino M.Verstappenas.

R.Grosjeanas, kuris praeityje yra įsiutinęs keletą varžovų dėl rizikingų sprendimų, pareiškė, kad M.Verstappeno sprendimas buvo kvailas. R.Grosjeanas lenktynes baigė dvyliktas ir liko be taškų.

M.Verstappeno dabar laukia Kanados „Grand Prix“. Po dviejų savaičių jis lenktynes pradės penkiomis pozicijomis žemiau nei turėtų – lenktynių vadovai peržiūrėjo incidentą ir nusprendė, kad dėl jo kaltas jis. Jie taip pat atėmė du taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.