Mirė avarijoje sužalotas buvęs F-1 lenktynininkas J. Wilsonas

J.Wilsonas gavo smūgį į galvą po varžovo avarijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Wilsonas gavo smūgį į galvą po varžovo avarijos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Wilsonas gavo smūgį į galvą po varžovo avarijos.<br>Stop kadras
J.Wilsonas gavo smūgį į galvą po varžovo avarijos.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Aug 25, 2015, 10:01 AM, atnaujinta Oct 19, 2017, 1:31 AM

Lenktynininkas Justinas Wilsonas sekmadienį buvo sunkiai sužalotas „IndyCar“ lenktynėse „Pocono Raceway“ trasoje. Sportininkas po avarijos paniro į komą.

Nelaimė įvyko likus 21 ratui iki lenktynių pabaigos. Lenktynių lyderis Sage'as Karamas patyrė avariją, o nuo jo automobilio atskilusios anglies pluošto šukės pataikė J.Wilsonui į galvą.

Tuomet J.Wilsonas, kaip spėjama, jau praradęs sąmonę, trenkėsi į trasą juosiančius barjerus.

37 metų amžiaus britas buvo skubiai nuskraidintas į ligoninę.

Tačiau sportininko gyvybės išgelbėti nepavyko. Antradienio rytą jis mirė.

Be tėvo liko dvi J.Wilsono dukterys. Sportininko žmona Julia ir jaunesnysis brolis Stefanas atskleidė, kad J.Wilsonas buvo nusprendęs mirties atveju tapti donoru, taigi jo organai bus paaukoti kitiems ligoniams gelbėti.

„Tai yra labai liūdna diena „IndyCar“ ir visai automobilių sporto bendruomenei. Išskirtiniai Justino gebėjimai valdyti automobilį buvo nemažiau svarbūs, nei jo besąlyginis gerumas, malonus charakteris ir kuklumas. Tai jį pavertė vienu iš labiausiai gerbiamų rikiuotės narių“, – sakė „IndyCar“ vadovas Markas Milesas.

Tragedijos nuojauta trasoje sklandė iš karto po lemtingos avarijos. J.Wilsono automobilis po smūgio buvo uždarytas į karantiną ir akylai saugomas apsauginių. 

Jo komandos vadovas Michaelis Andretti vylėsi, kad viskas bus gerai, bet lenktynes laimėjęs J.Wilsono komandos draugas Ryanas Hunteris-Reay buvo kalbesnis. „Girdėjau, kad jis buvo be sąmonės, nereagavo tuo metu, kai buvo skraidinamas. Man labai neramu“, – sakė jis foxsports.com.

J.Wilsonas debiutavo „Formulėje-1“ 2003-aisiais „Minardi“ ekipoje. Nepaisant kaip lenktynininkui labai didelio ūgio (1,93 m.), britas dažnai pasirodydavo geriau už labiau patyrusį komandos draugą Josą Verstappeną. Paskutinėms penkerioms sezono lenktynėms J.Wilsonas perėjo į „Jaguar“ ekipą ir su ja pelnė savo pirmąjį tašką. 

Tačiau nepaisant jo gero pasirodymo „Jaguar“ nusprendė nepratęsti sutarties su J.Wilsonu ir pasirinko „Red Bull“ dosniai remtą lenktynininką Christianą Klieną. Dar po metų „Red Bull“ nusipirko visą ekipą.

J.Wilsonas 2004 metais išsikraustė į JAV ir 2004-2008 m. lenktyniavo „ChampCar“ serijoje, kur 2005 metais užėmė 3 vietą bendroje čempionato įskaitoje, o nuo 2008-ųjų perėjo į „IndyCar“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.