Pasaulinio garso motociklininkas tikisi nugalėti ir Lietuvoje

Pietų Afrikos Respublika, JAV, Tailandas, Indonezija, Jungtinė Karalystė, Vokietija, Prancūzija, Marokas, Kanada, o dabar ir Lietuva – prancūzo Adrieno Lopeso kelionių maršrutai driekiasi per tas šalis, kuriose rengiamos superkroso ar „Arenacross“ tipo motokroso varžybos.

A.Lopesas atvyks į Lietuvą lapkričio pabaigoje.<br>Organizatorių nuotr.
A.Lopesas atvyks į Lietuvą lapkričio pabaigoje.<br>Organizatorių nuotr.
A.Lopesas atvyks į Lietuvą lapkričio pabaigoje.<br>Organizatorių nuotr.
A.Lopesas atvyks į Lietuvą lapkričio pabaigoje.<br>Organizatorių nuotr.
A.Lopesas atvyks į Lietuvą lapkričio pabaigoje.<br>Organizatorių nuotr.
A.Lopesas atvyks į Lietuvą lapkričio pabaigoje.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Nov 5, 2015, 5:12 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 3:41 PM

Lietuva taps 24-ąja valstybe, į kurią šis sportininkas atvyks tikėdamasis nugalėti – lapkričio 28 d. Kaune jis dalyvaus „Arenacross Baltic Cup“ motokroso varžybose.

Unikaliose, „Žalgirio“ arenoje vykstančiose varžybose, prie starto linijos šįkart rikiuosis labai stiprūs varžovai, tarp kurių ne vienas Europos ir Pasaulio motokroso čempionatų dalyvis ir prizininkas bei nacionalinių čempionatų nugalėtojas.

29-erių A.Lopesas motociklais važinėja nuo 5-erių. Iš tėčio perėmęs aistrą motociklų sportui lenktynininkas šeimos palaikymo sulaukia ir dabar: „Kai tik gali, tėvai, žmona ir sūnus atvyksta pažiūrėti į mane.

Tačiau mano varžybų maršrutai driekiasi aplink pusę pasaulio, tad būna ne vienerios varžybos kuomet tenka pasikliauti žiūrovų palaikymu. Publika labai padeda norint tapti geresniu ir greitesniu.“

Nuo vaikystės apie profesionalaus motociklininko karjerą svajojęs Adrienas savo tikslą lenktyniauti JAV „AMA Supercross Series“ varžybose pasiekė 2011-aisiais, deja po 10-ies etapų patirta trauma privertė sportininką baigti sezoną anksčiau laiko.

Patirtis JAV nenuėjo veltui – grįžęs į Europą A.Lopesas pelnė ne vieną prizinę vietą Prancūzijoje ir kitose superkroso varžybose.

Šiuo metu Prancūzijos superkroso čempionate trečią vietą užimantis sportininkas prieš varžybas stengiasi maksimaliai atsipalaiduoti ir galvoti apie tai, kad būtų smagu: „Aš nuolat, visus metus, dalyvauju superkroso ir „Arenacross“ varžybose, nes man be galo patinka ta atmosfera, publika ir šou.“

„Arenacross Baltic Cup“ varžybose Kaune A. Lopesas startuos 2016-ųjų „KTM“ motociklu.

„Į Kauno „Žalgirio“ areną lapkričio 28 d. susirinkę žiūrovai turės progą stebėti tokią kovą, kokios „Arenacross Baltic Cup“ varžybose dar nebuvo. Šį kartą lenktynininkų sąraše – labai stiprūs sportininkai.

Žiūrovų laukia ir energinga pramoginė programa – siekiame, kad „Arenacross Baltic Cup“ renginiai kaskart būtų vis įdomesni ir taptų laukiama visos šeimos pramoga. Pertraukose tarp lenktynininkų važiavimų publika išvys akrobatinio motokroso šou ir „G&G Sindikato“ pasirodymą, veiksmą varžybų trasoje komentuos Rytis Kuzmenka ir Raminta Vyšniauskaitė,“ – sakė renginio organizatorius Vaidas Zdancevičius.

Pasak jo, „Arenacross“ suteikia galimybę motokrosą iš arti pamatyti ne tik prisiekusiems šio sporto fanams, bet visiems, kuriuos traukia ekstremalus sportas, greitis ir technika. Išvysti visą motokroso grožį jiems pakaks trijų valandų.

Be to, arenoje įrengtoje trasoje žiūrovai turi galimybę stebėti kiekvieną sportininkų judesį, šuolį nuo tramplino ar lenkimą, jiems lengva suprasti varžybų eigą.

Lapkričio 28 d. Kaune ir savaitę anksčiau – lapkričio 21 d. – Rygoje rengiamose „Arenacross Baltic Cup“ varžybose susikaus po trisdešimt motokroso meistrų iš Baltijos ir kitų šalių. Latvijoje šis renginys organizuojamas pirmą kartą. Varžybos vyks trijose klasėse: vaikų (50 cc), „MX 2“ ir „Open Pro“, aštuoni greičiausi motociklininkai vienas prieš vieną susikaus superfinale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.