1000 km lenktynių organizatoriai dalyviams siūlo naują paslaugą

Vis mažiau laiko belieka iki tarptautinių „Eneos 1000 km lenktynių“. Joms startas bus duotas liepos 20-ąją. Palangoje šios ištvermės lenktynės organizuojamos 17-ą kartą iš eilės. Į vasaros kurortą jos sutraukia ne tik pajėgius Lietuvos ir užsienio šalių sportininkus, bet ir estrados žvaigždes.

Organizatorių puslapyje esanti virtuali skelbimų lenta padės komandoms rasti trūkstamus lenktynininkus.<br>Algimanto Brazaičio nuotr.
Organizatorių puslapyje esanti virtuali skelbimų lenta padės komandoms rasti trūkstamus lenktynininkus.<br>Algimanto Brazaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-03-23 14:43, atnaujinta 2017-05-31 20:07

Nuo pat pirmųjų lenktynių 2000-aisiais lietuviškąjį automobilių maratoną rengianti VšĮ „Promo Events“ praėjusią savaitę savajame interneto puslapyje atvėrė naują skelbimų lentą.

„Mes neišradome ir net nebandėme išradinėti dviračio, – sakė pagrindinis šios įmonės direktorius Darius Jonušis.

– Jau seniai pastebėjau, kad daugelio šalių ilgų distancijų automobilių lenktynių organizatoriai siūlo paslaugą, padedančią lenktynininkams susirasti komandą arba atvirkščiai – komandai galutinai sukomplektuoti lenktynininkų ekipažą“.

Praktika parodė, jog ir Lietuvoje apstu sportininkų, norinčių ir galinčių lenktyniauti, tačiau neturinčių su kuo, o tiksliau – komandos, be kurios tokios lenktynės, kaip maratoninės Palangoje – tiesiog neįsivaizduojamos.

Yra ir ekipų, turinčių puikų automobilį, darnią aptarnaujančio personalo komandą, tačiau iki pilnos laimės trūksta vienintelio, pagal patirtį bei sugebėjimus tolygaus kitiems ekipos nariams, galinčio juos bet kuriuo momentu pakeisti, lenktynininko.

Būtent tokiu atveju abiems pusėms ši „skelbimų lenta“ – tarsi ištiesta tikra pagalbos ranka. Lenktynių organizatoriai viliasi, jog sportininkai, ieškantys komandos, su kuria norėtų lenktyniauti arba atvirkščiai, komanda, kuriai, tarkim, trūksta vieno-dviejų vairuotojų, pasinaudos galimybe apie tai paskelbti internete lenktynių organizatoriaus puslapyje.

„Mes nesiimame tarpininkų veiklos iki derybų galo ir nerekomenduojame atskiroms komandoms jų sudėtį papildyti vienu ar kitu lenktynininku. Lygiai kaip ir lenktynininkams, kuriems neparenkame komandų, – sako D. Jonušis.

– Organizatoriai apsiriboja tik tokių skelbimų paviešinimu, tarsi suvedančių komandas ir sportininkus, kurie vėliau jau tariasi tiesiogiai. Tad svarbiausias mūsų tikslas – paskelbti abiems pusėms naudingą žinią“.

Naujovę jau spėjo pastebėti bei įvertinti kai kurie sportininkai, treneriai, komandų vadovai, besirengiantys „Eneos 1000 km lenktynėms.

„Manau, kad tai iš tiesų puiki galimybė, kuria pirmiausia pasinaudos apie šį vasaros maratoną svajojantys, bet dėl vienokių ar kitokių priežasčių jo dar neišbandę sportininkai ir komandos, – sakė Palangoje penkias pergales jau iškovojęs Jonas Gelžinis.

– Kita vertus tai dar viena organizatorių paslauga, lietuviškąjį maratoną priartinusi prie geriausiųjų analogiškų renginių užsienio šalyse“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.