Šiurpi „Formulės 3“ avarija: peršokęs kitą bolidą vertėsi ore

Šeštadienį Austrijoje vykęs „Formulės 3“ čempionato etapas buvo sustabdytas po šiurpios avarijos, kuriose dalyvavo trys lenktynininkai.

Li Zhi Congo bolidas keletą kartų vertėsi ore.<br>Ekrano nuotr.
Li Zhi Congo bolidas keletą kartų vertėsi ore.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2016, 12:54 PM, atnaujinta May 24, 2017, 2:04 PM

Viskas prasidėjo nuo to, kad amerikietis Ryanas Tveteris išvažiavo iš trasos ir slysdamas žvyru sukėlė didžiulį dulkių debesį. Tuomet į jo bolido galą trenkėsi iš komandos draugas Li Zhi Congas. Po smūgio jo formulė keletą kartų vertėsi ore.

Į incidentą įsitraukė ir Pedro Piquet, kuris taip pat trenkėsi į R. Tveterio galą. Po šio smūgio brazilo bolidas išslydo iš trasos ir trenkėsi į apsauginę padangų sieną.

Li buvo sraigtasparniu išgabentas į ligoninę, kur lenktynininkui nustatyti daugybiniai pėdos kaulų lūžiai ir keturi skilę slanksteliai. Medikai apžiūrėjo ir Ryaną Tveterį, tačiau jis atsipirko kelio nubrozdinimu.

Avarija įvyko likus kiek daugiau nei 7 minutėms iki lenktynių pabaigos. Raudona vėliava reiškė, kad jos nebus tęsiamos, o pergalę iškovojo Callumas Illotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.