„300 ežerų ralyje“ – vienas geidžiamiausių kilmingų jaunikių

Pamirškite nuvalkiotas klišes apie geidžiamiausius Lietuvos jaunikius, jų užsiėmimus ir pomėgius. Kilmingieji mėgsta ralį.

Albertas Fuerstas von Thurn und Taxis „300 ežerų ralyje“ ralyje lenktyniaus 17 starto numeriu pažymėtu „Škoda Fabia R5“ automobiliu.<br>Organizatorių nuotr.
Albertas Fuerstas von Thurn und Taxis „300 ežerų ralyje“ ralyje lenktyniaus 17 starto numeriu pažymėtu „Škoda Fabia R5“ automobiliu.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2016, 10:51 AM, atnaujinta May 16, 2017, 10:59 AM

300 Lakes Rally“ organizatorių kvietimu Lietuvoje lenktyniaus Vokietijos kunigaikštystės Thurn und Taxis princas bei vienas jauniausių pasaulio milijardierių, geidžiamiausių pasaulio karališkųjų jaunikių sąraše nusileidžiantis tik Jungtinės Karalystės Princui Hariui – Albertas Fuerstas von Thurn und Taxis.

Jo Didenybė princas Albertas šį savaitgalį Zarasuose vyksiančiame ralyje lenktyniaus 17 starto numeriu pažymėtu „Škoda Fabia R5“ automobiliu.

Trijų šalių ralio festivalis „300 Lakes Rally“ šiais metais vyks rugpjūčio 12-13 dienomis Zarasuose.

Tai septintą kartą vykstantis renginys, apjungiantis tris kaimynines šalis – Latviją, Baltarusiją ir Lietuvą bei sukuriantis šventę ne tik sporto dalyviams ir fanams, bet apskritai vieną laukiamiausių vasaros švenčių visoms trims šalims.

Ralio organizatoriai uždavė garbingam svečiui keletą klausimų apie artėjančias varžybas ir jo patirtį prie ralio bolido vairo:

Ar turite kokių nors talismanų, prietarų ar tradicijų?

Niekur, o ypač į ralį, nevažiuoju be savo Šv. Kristoforo medalio. Šį medalį dažnai su savimi nešioja katalikai, tikėdami, kad keliautojų saugotojas juos laimina ir apsaugo nuo bet kokių sunkumų ir pavojų kelyje.

Linksmiausias ar netikėčiausias nutikimas ralyje?

Mano karjera ralyje dar tik prasideda. Tikiuosi, kad „300 Lakes Rally“ metu prisirinksiu linksmų nutikimų. Žinoma, norėčiau, kad netikėtumai būtų tik malonūs.

Koks bus „300 Lakes Rally“ nugalėtojų trejetukas?

Negalėčiau atsakyti, nes nepažįstu šio regiono lenktynininkų ir nežinau jų pajėgumo.

Apie kokį rezultatą svajojote „300 Lakes Rally“?

Sąlyginiai aš esu naujas šiame sporte, tad sunku įsivaizduoti, kurioje vietoje galėtume finišuoti. Svajoju apie vietą dešimtuke. Tai būtų puikus rezultatas.

Ar Jūsų sportinėje karjeroje buvo „proveržis“ kažkuriuo metu?

Kol kas didžiausias proveržis buvo išmokti susitvarkyti su pavarų perjunginėjimu. „Škoda Fabia R5“ turi sekvencinę pavarų dėžę, prie kurios perjunginėjimo nebuvau pripratęs.

Kokį geriausią patarimą esate girdėjęs šiame sporte?

„Jei nebejauti malonumo, turi sustoti. Nes tai reiškia, kad važiuoji arba per greit, arba per lėtai“, – tai garsaus vokiečių lenktynininko Armino Schwarzo patarimas.

Kas Jums yra pavyzdys ralyje?

Garsiausias visų laikų vokiečių ralio lenktynininkas Walteris Roehrlas. Žaviuosi juo. Be daugybės pergalių Pasaulio ralio čempionate ir kitose varžybose, turbūt nė vienas kitas lenktynininkas nėra pelnęs tiek epitetų ir įvertinimų iš žurnalistų bei autoritetingų komisijų.

Niki Lauda jį yra pavadinęs „Genijumi ant ratų“, įvairios komisijos ir žurnalistai Walterį yra išrinkę „Šimtmečio lenktynininku“,“Tūkstantmečio lenktynininku“, bei „Geriausiu visų laikų ralio lenktynininku“. Ir beje, mes esame iš to paties miesto!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.