Į Dakaro ralį „Peugeot“ komanda atvyko sustiprėjusi – sieks tik pergalės

Vakar Paragvajaus sostinėje Asunsjone prasidėjo Dakaro ralis. Keturi „Peugeot Total“ komandos ekipažai pirmą dieną važiavo atsargiai ir etapą baigė be problemų.

„Peugeot Total“ komandos ekipažų patirtis ir pasiekimai kalba patys už save.<br>Komandos nuotr.
„Peugeot Total“ komandos ekipažų patirtis ir pasiekimai kalba patys už save.<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2017, 5:08 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:39 PM

Pirmąją dieną neskubėjo

Carlosas Sainzas pirmos dienos pabaigoje užėmė ketvirtąją vietą.

„Pirmasis etapas buvo sunkus – kelias siauras ir duobėtas, tačiau mums sekėsi gerai ir nuvažiavome jį be jokių problemų“, – pasakojo lenktynininkas.

Sebastienas Loebas užėmė šeštąją vietą.

„Etapas buvo sudėtingas, visiškai netiko mano važiavimo stiliui. Reljefas nelabai tiko ir mūsų automobiliui, tad nusprendėme nerizikuoti ir važiuoti atsargiai“, – taip jis pakomentavo pirmąją ralio dieną.

Cyrilas Despresas pirmąjį etapą baigė aštuntas.

„Tai 17-tas mano Dakaro ralis, ir, kiek prisimenu, šio ralio pradžia yra viena iš sunkesnių.

Pirmuosiuose trijuose kilometruose buvo labai lengva prarasti laiką, nes kelias buvo vingiuotas ir pažeistas lietaus. Naujuoju „3008 DKR“ važiuoti labai smagu, tačiau turime nepamesti galvos ir nepadaryti klaidų“, – pasibaigus pirmajai dienai kalbėjo jis.

Stephane'as Peterhanselis pirmąjį etapą baigė dvyliktoje vietoje.

„Važiavau labai atsargiai, nes paskutinį kartą varžybose dalyvavau prieš pusmetį. Jaučiau įtampą ir niekaip neradau savo tempo. Laimei, etapai yra trumpi, o automobilis važiuoja puikiai. Rytoj turiu susiimti“, – teigė jis.

Dakaro ralis neabejotinai yra vienas gražiausių, bet kartu ir sunkiausių ralių pasaulyje. „Peugeot Total“ komanda ralyje turi didelių lūkesčių.

Įspūdingi lenktynininkų pasiekimai

Visgi ankstesni ekipažų rezultatai solidūs, o įspūdžiai – nuostabūs.

Du kartus pasaulio automobilių ralio čempionas ir 2010 m. Dakaro ralio nugalėtojas C. Sainzas kartu su šturmanu Lucasu Cruzu vėl sieks pergalės.

Pernai jie buvo priversti užleisti pirmąją vietą likus trims dienoms iki finišo. Užėmę antrąją vietą Maroko ralyje, jie tikrai yra vieni iš pretendentų į pirmą vietą.

S. Loebas ir Danielis Elena pirmą kartą kartu važiavo 1997 metais. Beveik po 20 metų, po 78 pergalių lenktynėse ir turėdami 9 pasaulio čempionų titulus vyrai vėl susitiko „Peugeot“ komandoje.

Sebastienas ir Danielis savo meistriškumą parodė pernai metų Dakaro ralyje, kur dominavo visą pirmąją savaitę, tačiau galiausiai užėmė 9 vietą.

C. Desprèsas ir Davidas Castera lengvųjų automobilių kategorijoje ralyje dalyvauja ralyje trečią kartą. Cyrilas yra penkis kartus tapęs nugalėtoju motociklų įskaitoje, o Davidas daug metų buvo ralio organizacinėje komandoje. Kartu vyrai laimėjo 2016 metų Šilko kelio ralį.

Dakaro ralio titulo gynėjai S. Peterhanselis ir Jeanas-Paulas Cottretas yra ilguose bekelės raliuose daugiausia apdovanojimų laimėjęs duetas.

Stephane'as Dakaro ralyje yra nugalėjęs 12 kartų – 6 kartus motociklu ir 6 kartus automobiliu.

Galingas dyzelinis automobilis

Galinių ratų varomas „Peugeot 3008 DKR“ turi 3 litrų dviejų turbinų dyzelinį variklį, išvystantį 340 AG galią ir 800 Nm sukimo momentą.

Šį kartą ralis nusidrieks per tris Pietų Amerikos šalis: Paragvajų, Boliviją ir Argentiną. Bendras ralio ilgis yra daugiau kaip 8 800 km, iš jų greičio ruožai – 4 093 km.

Šešias dienas ralis vyks kalnuose, daugiau kaip 3 000 m aukštyje virš jūros lygio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.