„Toyota“ džiaugiasi rezultatais WRC, bet komandos tikslai išlieka kuklūs

„Toyota Gazoo“ ir jos pilotai Jari-Matti Latvala bei Juho Hänninenas išvyko į Korsikos salą, kur balandžio 6-9 dienomis dalyvaus ketvirtajame FIA Pasaulio ralio čempionato (WRC) etape.

Po grįžimo į Pasaulio ralio čempionate „Toyota“ prioritetai yra įgyti naudingos patirties ir tobulinti „Yaris WRC“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Po grįžimo į Pasaulio ralio čempionate „Toyota“ prioritetai yra įgyti naudingos patirties ir tobulinti „Yaris WRC“<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2017, 4:15 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:09 AM

Tradicinis „Tour de Corse“ ralis – WRC etapas Prancūzijoje. Tai pirmoji sezono asfaltinė ralio trasa po apledėjusių Monte Karlo kelių, Švedijos sniegynų ir žvyruotos dangos Meksikoje.

Komanda skelbia, kad pirmojo sezono pagrindinis prioritetas nesikeičia – įgyti naudingos patirties ir tobulinti „Yaris WRC“. Po grįžimo į Pasaulio ralio čempionatą „Toyota“ atstovai labai patenkinti pirmųjų etapų rezultatais.

Po šešerių metų pertraukos 2015 metais į automobilių lenktynių kalendorių įtrauktas Korsikos ralis (Tour de Corse) garsėja savo vingiuotais ir siaurais asfaltinės dangos keliais besidriekiančia trasa, kuri dar vadinama „Dešimties tūkstančių posūkių raliu“.

Kalnuotuose trasos ruožuose, kuriuos iš vienos pusės supa uolienos, o iš kitos – statūs šlaitai, ir kuriuose nuolat keičiasi kelio paviršius, vairuotojų tyko daug sudėtingų išbandymų. Dėl asfalto poveikio ir ilgų ruožų labai svarbu atsižvelgti į padangas.

Ralis vyksta Bastijoje, tačiau balandžio 7 dieną jis prasidės salos sostinėje Ajače. Į dienos programą įtraukti du etapai ir du ratai, kurių kiekvienas siekia apie 30 kilometrų. Techninės priežiūros darbai vidurdienį nebus atliekami. Numatytas tik padangų keitimas.

Šeštadienį laukia du važiavimai dviem etapais šiaurinėje dalyje ties Bastija (131,96 kilometro atkarpa). Ralis baigsis sekmadienį: komandos turės įveikti ilgiausią etapą (53,78 kilometro) nuo Antisanti iki Poggio di Nazza ir greičio etapą (10,42 kilometro) prie Porto Vecchio.

Grįžęs į Pasaulio ralio čempionatą 2015 metai Latvala tapo „Tour de Corse“ nugalėtoju, taip pat pernai nuskynė pergalę Prancūzijoje.

J. Hänninenas Korsikoje yra startavęs tik vieną kartą – 2008 metais. Tąkart jis laimėjo serijinių automobilių klasėje. Prieš startą abu pilotai dvi dienas treniravosi važinėdami Korsikos keliais, panašiais į ralio kelius.

2017 metų Pasaulio ralio čempionato vairuotojų įskaita:

Lenktynininkas, Taškai

1. Sebastienas Ogier, 66

2. Jari-Matti Latvala, 58

3. Ottas Tanakas, 48

4. Dani Sordo, 30

5. Thierry Neuville'as, 28

6. Krisas Meeke'as, 27

7. Craigas Breenas, 20

8. Elfynas Evansas, 20

9. Haydenas Paddonas, 17

10. Stephane'as Lefebvre, 10

11. Juho Hänninenas, 9 2017 metų Pasaulio ralio čempionato komandų įskaita:

Komanda, Taškai

1. „M-Sport World Rally Team“, 103

2. „Toyota Gazoo Racing WRT“, 67

3. „Hyundai Motorsport“, 65

4. „Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team“, 55

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.