„Nissan“ apsisprendė - startuos „Formulės E“ čempionate

2018 m. „Nissan“ taps pirmąja Japonijos automobilių gamintoja, besivaržančia tik elektromobiliams skirtame FIA „Formulės E“ lenktynių čempionate, pranešė gamintojas.

 "Nissan" prisijungė prie "Formulės-E" čempionato.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 "Nissan" prisijungė prie "Formulės-E" čempionato.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2017, 4:40 PM, atnaujinta Oct 26, 2017, 4:45 PM

Gamintojo teigimu, „Formulės E“ čempionatas padės kompanijai įgyvendinti išmanaus mobilumo strategiją, kurios siekis pakeisti požiūrį į tai, kaip automobiliai ateityje bus varomi, valdomi ir integruojami į visuomenę.

„Į „Formulę E“ ji atsineša savo ilgą sėkmės automobilių sporte patirtį. Tai suteiks mums pasaulinę platformą pristatyti novatorišką „Nissan“ pažangaus mobilumo strategiją naujai lenktynių aistruolių kartai,“ – pristatymo metu sakė  elektromobilių ir akumuliatorių rinkodaros ir pardavimo vykdantysis viceprezidentas bei „Nissan“ valdybos narys Japonijos, Azijos ir Okeanijos rinkoms Daniele'is Schillacis.

„Nissan“ praėjusį mėnesį pristatė naująjį „Nissan Leaf“. Penkių durų visiškai elektrinio automobilio antros kartos versija yra pilna pažangių vairuotojo pagalbos technologijų.

Naujasis „Leaf“ pakeitė pirmos kartos modelį, kuris, pristatytas 2010 m. „Nissan“ visame pasaulyje pardavė daugiau nei 300 000 „Leaf“ ir jis tapo perkamiausiu elektromobiliu istorijoje. „Leaf“ klientai kartu nuvažiavo daugiau nei 3,5 milijardo kilometrų elektra.

FIA „Formulės E“ čempionatas yra lenktynės, kuriose komandos ir gamintojai varžosi su visiškai elektrinėmis galios perdavimo sistemomis gatvių trasose, įrengtose didžiųjų miestų centruose visame pasaulyje.

„Formulės E“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Alejandro Agagas sakė: „Tokio lygio prekės ženklo kaip „Nissan“ prisijungimas yra didi diena čempionato organizatoriams. Šaunu ne tik pasveikinti naują gamintoją prisijungus prie „Formula E“ šeimos – šaunu matyti pirmą prisijungusį Japonijos gamintoją, tai rodo, kad elektromobilių revoliucija išties pasaulinė. 

Japonija yra naujausiose technologijose pirmaujanti šalis ir joje yra viena didžiausių „Formula E“ gerbėjų bendruomenių. Judėjimas link tvaraus mobilumo vyksta ir yra nesustabdomas. Nekantrauju pamatyti „Nissan“ logotipą ant naujo dizaino automobilių penktajam sezonui.“

„Nissan“ dalyvaus čempionate nuo penktojo sezono, kuris turėtų prasidėti 2018 m. pabaigoje, kai elektromobilių čempionate bus pristatytos naujos važiuoklės ir akumuliatoriaus specifikacijos.

Ketvirtasis „Formula E“ sezonas prasidės šį gruodį ir tęsis iki liepos. Pasaulinis čempionatas apsilankys svarbiausiose vietose, įskaitant Honkongą, Berlyną, Paryžių, Niujorką ir Monrealį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.