Antanas Juknevičius užsiminė apie ekipažo pranašumą Bolivijos aukštikalnėse

Iš auksu tviskančių smėlio kopų Dakaro ralis keliasi pasaulio pabaigos vertų vaizdų link. Jau šeštame varžybų etape sportininkai pasieks Boliviją, kur juos pasitiks tvirto grunto trasos, akmenys, kanjonai ir tarpekliai, o didžiausia problema taps išretėjęs oras.

Lenktynininkų laukia visai kitokia danga ir išretėjęs oras.<br>Vytauto Dranginio nuotr.
Lenktynininkų laukia visai kitokia danga ir išretėjęs oras.<br>Vytauto Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 10:46 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:58 PM

Tačiau aukščio nesureikšmina „Craft Bearings“ ekipažas, kurio šturmanui Dariui Vaičiuliui 4000 metrų virš jūros lygio nesukelia jokių nepatogumų.

Kiekviena diena Dakaro ralio maratone sunki – lengvų čia nebūna. 53 dalyvių, kurie išsikapstė iš Peru smėlynų sveiki, laukia nauji siurprizai.

Sunkiausias pasaulio bekelės maratonas keliasi į Boliviją, kurioje lenktynininkai net penkias dienas lenktyniaus didesniame nei 3000 metrų aukštyje virš jūros lygio.

„Aukštis reiškia išretėjusį orą ir mažiau deguonies – automobiliams tai prarasta galia, o žmonėms – galvos skausmas, svaigimas ar spaudimas. Bet man dėl to nebaisu – daug aktualesnis man kaip vairuotojui yra trasų pobūdžio pasikeitimas.

Dabar daugiausiai važiuosime keliais, klasikinio ralio tipo greičio ruožais, todėl čia visi WRC vairuotojai bandys atsigriebti kopose prarastas valandas, o trasoje virs tikra kova.

O dėl aukščio, tai mes turime Darių – čia jau jo žaidimų aikštelė, jis čia ir „fokusų“ mums visokių parodo, kaip susitvarkyti su mažesniu deguonies kiekiu.

Jei man netyčia bloga pasidarys – pavairuos, pažiūrėsim, ką gali“, – su pokštais apie Bolivijos kalnus pasakojo A. Juknevičius.

Šturmanas Darius Vaičiulis yra vienas iš lietuvių įkopusių į Everestą. Jis taip pat yra pasiekęs aukščiausius Europos, Šiaurės, Pietų Amerikos, Australijos taškus.  

Po šeštojo greičio ruožo lenktynininkų laukia įspūdingas sutikimas La Pase, o šeštadienį lenktynininkai jame ilsėsis visą dieną. Į varžybų trasas jie sugrįš sausio 13-ą dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas