Balys Bardauskas penktojo Dakaro etapo finišą pasiekė taupydamas jėgas

Nors oficialioje Dakaro svetainėje tai neskelbiama, vienintelis motociklininkas iš Lietuvos sėkmingai pasiekė penktojo etapo finišą.

Balys Bardauskas penktajame Dakaro ralio etape.<br>Vinicius Branco nuotr.
Balys Bardauskas penktajame Dakaro ralio etape.<br>Vinicius Branco nuotr.
Balys Bardauskas į bivuaką grįžo vėlai naktį.<br>„Nomade“ nuotr.
Balys Bardauskas į bivuaką grįžo vėlai naktį.<br>„Nomade“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 11, 2018, 10:30 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:37 AM

Pasak Balio Bardausko komandos, organizatoriai tiesiog nespėjo dar suvesti visų duomenų. Oficialiai skelbiama, kad startui ruošiasi 114 sportininkų, nors pavardžių ir starto pozicijų dar nėra.

„Buvo ilga kelionė. Mes ką tik atvažiavom ir už dviejų valandų vėl startuosim“, – 1 val. nakties Bolivijos laiku arba 8 val. Lietuvos, pranešė komandos „Perkūnas Team“ vadovas Carlosas Brebbia.

Pasak jo, penktojo etapo greičio ruožas buvo techniškai labai sudėtingas.

Jei organizatoriai automobilių pilotams šiek tiek sutrumpino distanciją, tai motociklininkams teko išvažinėti visą Dakaro smėlį.

„Visą dieną pūtė gana stiprus vėjas. Balys važiavo neblogai, bet susikaupė nuovargis. Keletą kartų jis pametė trasą ir prarado daug brangaus laiko, – kalbėjo C. Brebbia. – Pasitaręs su kitais sportininkais jis nusprendė nerizikuoti ir taupyti jėgas“.

Pašnekovo teigimu, B. Bardausko tikslas šiame Dakaro ralyje nesikeičia.

„Finišuoti ir surinkti kuo daugiau informacijos, todėl kartais tenka priimti ir tokius sprendimus“, – aiškino C. Brebbia.

Iki šiol Dakaro ralį sėkmingai yra įveikę tik du Lietuvos motociklininkai. 2009 metais jame finišavo Mindaugas Slapšys, bendroje įskaitoje užėmęs 99 vietą. 2012 metais ralio finišą pasiekė ir Gintautas Igaris, motociklininkų klasėje užėmęs 81 vietą iš 93 finišavusiųjų.

„Perkūnas Team“ komandos vadovas C. Brebbia pateikė šeštojo etapo analizę:

Sausio 11 diena, ketvirtadienis. Arekipa – La Pasas, 760 kilometrai, iš jų 313 kilometrų – greičio ruožai.

Dakaras atsisveikins su Peru ir dykumomis. Dabar išbandymai laukia aukštikalnėse.   Greičio ruožai neleis sportininkams pasigrožėti kelyje pasitaikysiančiais nuostabaus grožio ežerais, nes trasą sudarys ne smėlio kopos, o kietas gruntas ir žvyrkeliai.

Šiame etape klasikinio ralio specialistai turės proga atsigriebti. Tiesa, didesnis greitis, lenkimai ir blogesnis matomumas dėl dulkių daug kam gali sugadinti nuotaiką.

Dalis trasos drieksis šalia Tikikakos ežeros. Sportininkams teks itin greitai prisitaikyti prie Bolivijos aukštikalnių.   

Šiame etape kai kurios lenktynių atkarpos bus įrengtos daugiau kaip 4 kilometrų aukštyje. Nedidelė paguoda tai, kad kitą dieną nereikės lenktyniauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.