Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis neslėpė pykčio: per organizatorių suktybę prarado rezultatą

Dešimtasis Dakaro greičio ruožas tapo tikru košmaru dalyviams. Itin klaidžiai išdėstytų trasos punktų, ypač septintojo, nerado daugybė motociklininkų, o automobilių vairuotojai taip pat turėjo paklaidžioti.

 Lietuviai tvirtino, kad rezultatas 10 ruože priklausė nuo sėkmės.<br> Komandos nuotr.
 Lietuviai tvirtino, kad rezultatas 10 ruože priklausė nuo sėkmės.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 12:56 AM, atnaujinta Jan 17, 2018, 4:41 PM

Nesėkmė su navigacija stipriai pakenkė ir Antano Juknevičiaus bei Dariaus Vaičiulio rezultatui. Kaip pasakojo tarpiniame finiše sustojęs A.Juknevičius, sportininkai nuvažiavo apie 10 papildomų kilometrų ir prarado brangaus laiko.

„Krato mus žiauriai, net užpakalį skauda. Šiandien taip plėšo visus. Žadėjo kopas, o iš tikro davė tokius smėlėtus kupstus su krūmais. Kopomis net nekvepia.

Darius pražiūrėjo kryptį ir 10 km prisukom, taip gerai varėm, visus šituos buvom aplenkę“, – mostelėjo jis į tris priekyje stovinčius visureigius. 

„Bet viskas tvarkoj. Svarbu, esam čia, mašinos nelaužom, viskas tvarkoj“, – optimistišką nuotaiką išlaikė A.Juknevičius.

Jo šturmanas laisviau liejo pyktį ant organizatorių suktybės.

„Nervina, kai padaryta viskas „ant sėkmės“ čia“, – nusivylęs kalbėjo D.Vaičiulis. A.Juknevičius mėgino jį paguosti, kad nesigraužtų dėl klaidos, bet šturmanas buvo labai įpykęs. „Kas kairėj, tas laimi, kas dešinėj, tas pralaimi“, – ironizavo D.Vaičiulis.

Dar didesnių klaidų padarė motociklų klasės sportininkai. Visai netoli finišo Antoine'as Meo, Toby Price'as ir ruože pirmavęs Kevinas Benavidesas pasiklydo ir nuvažiavo net 10 km ne ta kryptimi. Jie visi prarado daugiau nei po pusvalandį ir praktiškai neteko galimybių tapti motociklų klasės nugalėtojais.

Nors Dakaro ralyje niekas negali būti užtikrintas pergale, kol nepasiekė finišo linijos. Tuo šiame greičio ruože labai skaudžiai įsitikino bendros įskaitos lyderis Adrienas Van Beverenas.

Jis užtikrintai pirmavo, tačiau likus vos 3 km iki finišo važiuodamas dideliu greičiu virto nuo motociklo. Vyras dar bandė keltis ir važiuoti, bet pavažiavęs kelis šimtus metrų vėl sustojo. Atskubėję medikai lenktynininką sraigtasparniu į ligoninę. Pirminiais duomenimis, jam lūžo raktikaulis, sužalotas stuburas bei kvėpavimo organai.

Šie sužalojimai per sunkūs, kad A.Van Beverenas galėtų tęsti kovą Dakaro ralyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.