Balys Bardauskas sieks istorinio lietuviams rezultato

Dakaro ralyje lenktyniaujantis vienintelis motociklininkas iš Lietuvos Balys Bardauskas artėja ne tik prie svajonės įveikti šių metų ralį. Taip pat jis vis dar turi realius šansus tapti greičiausiu mūsų šalies motociklininku šiose lenktynėse.

Balys Bardauskas vis dar turi realius šansus pagerinti Dakarą įveikusių lietuvių motociklininkų rezultatą.<br>Victoro Eleuterio nuotr.
Balys Bardauskas vis dar turi realius šansus pagerinti Dakarą įveikusių lietuvių motociklininkų rezultatą.<br>Victoro Eleuterio nuotr.
Balys Bardauskas vis dar turi realius šansus pagerinti Dakarą įveikusių lietuvių motociklininkų rezultatą.<br>Jose Mario Dias nuotr.
Balys Bardauskas vis dar turi realius šansus pagerinti Dakarą įveikusių lietuvių motociklininkų rezultatą.<br>Jose Mario Dias nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2018, 10:46 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 1:14 PM

2012 metais ralio finišą pasiekusio Gintauto Igario, tada užėmusio 81 vietą iš 93 finišavusiųjų, rezultatas B. Bardauskui jau visai ranka pasiekiamas. 

Bendroje įskaitoje lietuvis šiuo metu yra 87 pozicijoje. „Superbelenu“ vadintame dešimtame etape jis finišavo 86 vietoje.

Šiandien lietuvio laukia 746 kilometrai vienuoliktojo etapo, kurio 280 kilometrų sudarys greičio ruožas.

„Superfiambala“ vadinamame etape B. Bardauskas startuos iš 85 pozicijos 15 val. 40 min. Lietuvos laiku.

„Jau nuo pirmojo Dakaro etapo, surengto Pietų Amerikoje, Fiambalos apylinkės pagarsėjo kaip pragariška vieta, kurioje neįmanoma nieko prognozuoti“, – teigia komandos „Perkūnas Team“ vadovas Carlosas Brebbia.

Carlos Sainzas 2009 metais būdamas ryškiu lyderiu, automobiliu nukrito į išdžiuvusios upės vagą ir dėl rimtos traumos, kurią patyrė šturmanas, buvo priverstas trauktis iš lenktynių.

2013 metais kalnuose prasidėjus liūčiai per kelias minutes sparčiai pakilęs vanduo nunešė kelias mašinas, o per 40 laipsnių kaitra, visiškai sausas smėlis ir „fesh-fesh“ dulkės sudaro kopas, kuriose nėra lengva orientuotis.   

„Kad būtų dar įdomiau, organizatoriai sumanė dar vieną nestandartinio starto dieną pagal šio etapo finišo rezultatus.

Bus sudaryta bendro starto rikiuotė, kurioje persimaišys greičiausi 25 motociklai, automobiliai ir sunkvežimiai“, – „Superfiambalos“ išskirtinumą pabrėžė C. Brebbia.

Po greičio ruožo automobilių ir sunkvežimių pilotų dar lauks 200 kilometrų lenktynės iki Čilesito, o motociklininkams ir keturračių pilotams reikės nuvykti į atskirą bivuaką netoli Fiambalos.  

Čia jie negalės pasinaudoti mechanikų paslaugomis.

Dakaro ralyje dalyvauja jau tik 93 motociklininkai iš 139 pradėjusių šias lenktynes. Tai 33 proc. mažiau, nei pirmąją Dakaro dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.