Po 11 metų pertraukos Korsikos ralyje startuos lietuviškas ekipažas

Kol visi lietuviai šventė Šv. Velykas ir džiaugėsi buvimu su šeimomis, lenktynininkas Deividas Jocius ir jo šturmanas Donatas Zvicevičius Korsikos saloje tvarkė administracinius ketvirtojo starto Pasaulio ralio čempionate formalumus.

Lietuvių ekipažo pasirodymas viename iš paskutinių Monte Karlo greičio ruožų.<br>Komandos nuotr.
Lietuvių ekipažo pasirodymas viename iš paskutinių Monte Karlo greičio ruožų.<br>Komandos nuotr.
Būsimi „Citroen“ komandai namai Korsikos ralyje. <br>Komandos nuotr.
Būsimi „Citroen“ komandai namai Korsikos ralyje. <br>Komandos nuotr.
Deividas Jocius lankosi Korsikos ralio administracinėje komisijoje.<br>Komandos nuotr.
Deividas Jocius lankosi Korsikos ralio administracinėje komisijoje.<br>Komandos nuotr.
Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius.<br>Komandos nuotr.
Deividas Jocius ir Donatas Zvicevičius.<br>Komandos nuotr.
„Hyundai“ komandos serviso įrangos sunkvežimis<br>Komandos nuotr.
„Hyundai“ komandos serviso įrangos sunkvežimis<br>Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 3, 2018, 5:57 PM

Balandžio 6–8 dienomis, po 11 metų pertraukos Lietuvos autosporto gerbėjai vėl galės stebėti kaip lietuviškas ekipažas susikaus su 91 varžovu ketvirtajame WRC etape – „Corsica Linea Tour de Corsica 2018“.

Pirmas ir paskutinis startas

Pirmą kartą lietuviškos pavardės Korsikos ralyje, kuris dar yra žinomas kaip „dešimties tūkstančių posūkių“ ralis, nuskambėjo 2007 metais.

Tuomet savo jėgas šiame WRC etape išbandė Vilius Rožukas ir Audrius Šošas. Lietuviai su „Citroen C2 R2“ sportiniu bolidu varžėsi „Junior WRC“ (JWRC) grupėje ir A6 klasėje.

V. Rožukas ir A. Šošas taip pat  yra vieninteliai lietuviai iki šiol dalyvavę Korsikos ralyje.

Lietuvai atstovavę sportininkai 2007 metais pasiekė 55-ą rezultatą bendroje įskaitoje. JWRC grupėje užėmė 14-ą vietą, o A6 klasėje buvo 11-i.

Po 11 metų pertraukos Lietuvos autosporto gerbėjai galės vėl sekti Lietuvai atstovausiančio ekipažo rezultatus Korsikos ralyje.

„Arctic Energy World Rally team“ komandą atstovaujantiems D. Jociui ir D. Zviceviciui  WRC čempionate tai jau bus jau ketvirtas startas iš eilės.  

Primena Monte Karlo ralį

Pirmą kartą „Tour of Corsica“ ralis buvo surengtas 1956 metais, tačiau į pasaulio ralio čempionato kalendorių įtrauktas tik 1973 metais.

Tai bus pirmoji WRC sezono asfalto trasa po apledėjusių Monte Karlo kelių, Švedijos sniegynų ir žvyruotos dangos bei dulkių Meksikoje.

Lenktynininko D. Jociaus teigimu, Korsikos ralio greičio ruožai, kažkuo primena Monte Karlo ralio trasą.   

„Trasa turi labai daug panašumų į Monte Karlo greičio ruožus. Ji driekiasi kalnais, serpantinais, labai vingiuota, daug posūkių.

Pirmas įspūdis – toks tarsi neseniai jau važiavome šiais keliais. Todėl nejaučiame papildomo streso.   

Manau, kad lenktynių dienomis galėsime jaustis patogiai, nes kažkas jau bus matyta ir patirta“, – sakė D. Jocius.

Didelė konkurencija

Visgi lietuviai nelinkę atsipalaiduoti, o ir konkurencija bus itin didelė. Iš viso Korsikos ralio dalyvių sąraše yra 92 užsiregistravę ekipažai.

Pasak ralio organizatorių, tai bene didžiausias dalyvių sąrašas šiame sezone bei per pastaruosius paskutinius trejus metus Pasaulio ralio čempionate.

D. Jocius ir D. Zvicevičius varžysis gausiausioje RC4 klasėje. Joje sportininkai turės 23 konkurentus, iš kurių net devyni prancūzų ekipažai, kurių nariai itin gerai pažįsta šio ralio trasas.

Tikslas – finišas

Ne itin linkęs kalbėti apie tikslus, lenktynininkas D. Jocius atskleidė, kad vienas pagrindinių uždavinių yra finišuoti.

„Mums yra labai svarbus finišas. Ieškosime auksinio vidurio tarp saugaus ir greito važiavimo, nes mūsų ekipažui yra taip pat svarbu susirinkti kuo daugiau neįkainojamos informacijos ateitiems startams“, – apie  tikslus kalbėjo jis.

Ralis startuos balandžio 6, o finišuos balandžio 8 dieną. Tuo tarpu balandžio 5 dieną ketvirto WRC etapo dalyviai galės pasitikrinti jėgas automobilius bandomajame 5,45 kilometro ilgio greičio ruože.   

D. Jocius ir D. Zvicevičius startuos „Peugeot 208 R2“ automobiliu – tuo pačiu, su kuriuo dalyvavo ir pirmajame bei antrajame WRC etapuose. Lietuvių startinis numeris – 113.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.