Svarbus žingsnis „Formulės-1“ link: Mickas Schumacheris pelnė F-3 čempiono titulą

Mickas Schumacheris šeštadienį tapo Europos „Formulės-3“ čempionu. Pergalė šiame čempionate yra svarbus žingsnis kiekvienam lenktynininkui, svajojančiam apie karjerą „Formulėje-1“.

Mickas Schumacheris.<br>AP nuotr.
Mickas Schumacheris.<br>AP nuotr.
Mickas Schumacheris.<br>AP nuotr.
Mickas Schumacheris.<br>AP nuotr.
Mickas Schumacheris.<br>AP nuotr.
Mickas Schumacheris.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 8:06 PM, atnaujinta Oct 13, 2018, 8:11 PM

Anksčiau šios serijos čempionais yra tapę sportininkai, dabar gerai žinomi F-1, kaip Maxas Verstappenas, Charlesas Leclercas, Estebanas Oconas ir kiti.

M.Schumacherio tėvas Michaelis Schumacheris 1990-aisiais taip pat tapo Vokietijos „Formulės-3“ čempionu (visos Europos čempionato tuo metu nebuvo).

19-metis M.Schumacheris čempiono titulą laimėjo likus dar vienoms čempionato lenktynėms Hockenheime. Iš 29 čempionato lenktynių jis laimėjo 8, ir dar penkis kartus lipo ant žemesnių apdovanojimų pakylos laiptelių. 

Jis galėjo užsitikrinti čmpiono titulą jau per pirmąsias iš trijų šio savaitgalio lenktynių Hockenheime, bet lenktynių pradžioje susikabino su komandos draugu Marcusu Armstrongu ir finišavo tik 12-tas. Bet antrosiose lenktynėse jis finišavo antras, solidžiai atitolęs nuo artimiausio varžovo Dano Ticktumo.

M.Schumacherio forma stipriai pagerėjo antroje sezono pusėje ir jaunas sportininkas patraukė ne vieno „Formulės-1“ specialisto dėmesį. Jei jam pavyks pakartoti puikų vairavimą ir kitą sezoną, tikėtina, kad netrukus F-1 lenktynėse vėl pasirodys Schumacherio pavardė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.