Balio Bardausko pagalba ant kelių puolusiam motociklininkui suteikė viltį

Po Dakaro ralio šeštojo etapo „Original by Motul“ vienišų herojų klasėje besivaržantis vienintelis lietuvis Balys Bardauskas prisipažino, kad jaučiasi pavargęs ir išsekęs. „Bet nuotaikos labai geros“, – kalbėjo sportininkas, šiame etape užėmęs 21 vietą iš 22 savo klasės lenktynininkų.

 Balys Bardauskas tvarko motociklą po sudėtingo šeštojo etapo.<br> Marijos Dubickienės nuotr.
 Balys Bardauskas tvarko motociklą po sudėtingo šeštojo etapo.<br> Marijos Dubickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-14 10:58

Kamikadzėmis vadinami šios kategorijos motociklininkai, viso ralio metu privalantys išsiversti be techninės pagalbos, šeštame etape pasirodė kur kas geriau, nei įprasti ralio dalyviai. 

„Original by Motul“ klasė per šeštąjį etapą neprarado nė vieno atstovo, kai bendra tvarka lenktyniaujančioje grupėje nefinišavo net 10 motociklininkų.

Vadovaujantis organizatorių informacija, iš šeštąjį etapą pradėjusių 105 motociklininkų, Dakare kovą toliau tęsia jau tik 95 sportininkai, įskaitant 22 vienišius. 

Pagalbos nepakako

Kodėl B. Bardausko nuotaikos puikios, jis prisiminė šeštame etape nutikusią istoriją su 87-ąjį numerį turėjusiu perujiečiu Oswaldo Burga.

„Jis, kaip ir aš, šiame Dakaro ralyje važiuoja už savo vaiką. Pamačiau jį sustojusį per vidurį labai aukštos kopos. 

Kad pravažiuotum tą kopą su visais pargriuvimais reikia kone valandos laiko. Ir mačiau jį, kaip jis per vidurį kopos klupi ant kelių ir prašo pagalbos“, – nutikimą pasakojo B. Bardauskas.

Lietuvis išsyk pastebėjo ant jo nuvirtusio motociklo nuotrauką, kurioje O. Burga laiko ant rankų savo sūnų.
 
„Sustojau jam padėti. Jau ir taip praradau laiko, o jis man sako: „Paskolink akumuliatorių“. Paskolinau. Bet paaiškėjo, kad visa problema buvo ne akumuliatoriuje, o įpurškimo sistemoje. Nežinau, ar jis baigė etapą“, – pasakojo B. Bardauskas.

O. Burga šio etapo taip ir nebaigė, nors iki tol bendroje įskaitoje užėmė 62 vietą. Iš tolesnių varžybų jis pasitraukė.  

Pateko į rimtą bėdą

Šio etapo metu B. Bardauskas irgi buvo patekęs į rimtą bėdą.

„Patekau į filtrą, tai yra į dviejų metrų gylio duobę. Šiandien karštis kopose buvo pasiekęs 45 laipsnius. Nusiėmiau šalmą ir pagalvojau, kad jeigu ralis šiandien baigsis, tegul baigiasi. 

Svarbu nepanikuoti. Tada pradėjau ieškoti, kur yra kietas smėlis. Radau. Pagalvojau, kad turiu vienintelį bandymą. 

Užkūriau motociklą ir jį iš tos duobės tiesiog išspjovė“, – kalbėjo sportininkas.

Siekia parvežti medalį

Pasak B. Bardausko, beveik visi sportininkai turėjo vienokių ar kitokių problemų, bet jis dėl to nesiskundžia, nes siekia savo sūnui Ąžuolui parvežti Dakaro ralio medalį.

Šiandien startuos septintasis etapas. Jį B. Bardauskas pradės išmiegojęs tik keturias valandas, nes išsyk po finišo pirmiausiai tvarkė savo motociklą.

Vilnietis yra pirmasis lietuvis, metęs iššūkį be pagalbos važiuojančių motociklininkų kategorijoje. Bendroje įskaitoje jis užima 89 vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.