Le Mano čempionato lenktynėse G. Grinbergo komanda startuos iš pirmos pozicijos

Prancūzijoje Paulo Ricard'o trasoje vykstančio pirmojo Europos Le Mano čempionato (ELMS) etapo kvalifikacijoje pirmą vietą išplėšė „Oregon Team“ komanda su LMP3 kategorijos „Norma M30 Nissan V8“ automobiliu. Komandos lenktynininkai Gustas Grinbergas, Damiano Fioravanti ir Lorenzo Bontempelli sekmadienį 13.30 val. Lietuvos laiku startuosiančias 4 valandų lenktynes pradės lyderių pozicijoje ir tikisi ją išlaikyti iki finišo.

Pirmojo Europos Le Mano čempionato (ELMS) etapo kvalifikacijoje pirmą vietą išplėšė „Oregon Team“ komanda.<br> Scanpix nuotr.
Pirmojo Europos Le Mano čempionato (ELMS) etapo kvalifikacijoje pirmą vietą išplėšė „Oregon Team“ komanda.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 13, 2019, 4:09 PM

Tai tikrai nebus lengvai padaroma. 14 LMP3 komandų kvalifikacijoje skyrė akimirkos ir tik paskutiniame rate „Oregon Team“ pavyko pakilti į pirmąją vietą. Dar didesnė kova laukia keturių valandų lenktynėse.

„Dabar padarėme tik gerą įžangą į rytojaus lenktynes. Pirma vieta kvalifikacijoje suteikia labai nedaug, gal tik galimybę šiek tiek saugiau jaustis starto metu. Ilgose lenktynėse viskas priklausys ne tik nuo mūsų, bet ir nuo visos komandos darbo. Daug lems sklandus vairuotojų pasikeitimas, degalų pylimas ir padangų keitimas. Kol kas viskas vyksta sklandžiai ir tikiuosi taip bus iki pat finišo sekmadienį“, – po kvalifikacijos sakė G.Grinbergas.

Europos Le Mano serijos lenktynės pirmą kartą surengtos 2001 metais. Šiemet vyks šeši ELMS etapai Paulo Ricard'o (Prancūzija), Moncos (Italija), Barselonos (Ispanija), Spa (Belgija), Silverstouno (Didžioji Britanija) ir Portimao (Portugalija) trasose. Vienu metu trasoje varžosi 41 LMP2, LMP3 ir LMGTE klasių automobiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.