Savaitgalį vyksiančiose 24 val. lenktynėse Barselonoje startuos lietuvių komanda

Visos automobilių sporto disciplinos turi savo idealizuojamas lenktynes, kuriose nori sudalyvauti visi: ralis turi savo WRC seriją, bekelės maniakai – „Dakaro“ lenktynes ir dykumos ralius, o žiedinių lenktynių sporto entuziastai dairosi į istorines Europos trasas.

Lietuvių komanda lenktynėse dalyvaus su „Audi RS3 LMS SEQ“ automobiliu.<br> Komandos nuotr.
Lietuvių komanda lenktynėse dalyvaus su „Audi RS3 LMS SEQ“ automobiliu.<br> Komandos nuotr.
Lietuvių komanda lenktynėse dalyvaus su „Audi RS3 LMS SEQ“ automobiliu.<br> Komandos nuotr.
Lietuvių komanda lenktynėse dalyvaus su „Audi RS3 LMS SEQ“ automobiliu.<br> Komandos nuotr.
 Ernesta Globytė.<br> Komandos nuotr.
 Ernesta Globytė.<br> Komandos nuotr.
 Ernesta Globytė ir Rokas Steponavičius.<br> Komandos nuotr.
 Ernesta Globytė ir Rokas Steponavičius.<br> Komandos nuotr.
 Rokas Kvedaras.<br> Komandos nuotr.
 Rokas Kvedaras.<br> Komandos nuotr.
 Rokas Steponavičius.<br> Komandos nuotr.
 Rokas Steponavičius.<br> Komandos nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 29, 2019, 12:07 PM

Jose vyksta „LeMans“ 12 bei 24 valandų lenktynės arba „Creventic“ serija. Šį savaitgalį būtent Ispanioje įvyks „Hankook 24H Barcelona“ lenktynės, kuriose varžysis ir Lietuvos sportininkai. 

Suvienijo bendri tikslai

Lietuvos sportininkai, kurie varžysis kartu su profesionalais iš viso pasaulio, automobilių sporte – ne naujokai. 

Tai – Lietuvos sporto meistrės vardą pelniusi Ernesta Globytė, šiais metais Baltijos šalių BEC6H serijoje dalyvaujanti „Volkswagen Golf GTI TCR“ automobiliu. 

Čia ji varžosi kartu su Indre Senkute ir atstovauja projektui „#SpeedSistersLT“. 

Antrasis komandos sportininkas – lenktynininkas Rokas Steponavičius. 

Tai – dvigubą patirtį kaupiantis lenktynininkas, kuris prestižinėse Europos lenktynėse yra komandos inžinierius, o grįžęs į Baltijos regioną sėda prie BMW vairo ir padeda „Telšių komandai“ siekti pergalių. 

Trečiasis sportininkas – Rokas Kvedaras, kartu su dar dviem kolegomis besivaržantis toje pačioje Baltijos šalių serijoje su „Volkswagen Golf GTI TCR“ atstovauja „Energizer Racing“ komandai.   

Trasose šalia namų jis – tiesioginis E. Globytės konkurentas. Dar vienas varžovas ir TCR automobilio pilotas – Arūnas Gečiauskas. 

Šis sportininkas važiavęs 12 valandų lenktynėse Belgijoje kartu su GSR kolegomis ir BEC6H paskutinįjį etapą Rygoje su komandos „Igorio lankai“ „Seat“ automobiliu. 

Penktasis komandos lenktynininkas, Vytenis Gulbinas, Baltijos šalių lenktynių serijoje varžosi su „Peugeot 308 RC“ automobiliu ir atstovauja „Mažeikių ASK“ komandai. 

„Visi žinome ko susirinkome, visi turime patirties, dalis iš mūsų važiavo 12 valandų lenktynėse ir net ne po vieną, kartą. 

Mechanikų ir inžinierių komanda – tikri profesionalai, kaip ir komandos vadovas Dalius Steponavičius“, – pasakojo komandos lenktynininkė E. Globytė.

12 TCR automobilių

Pagal preliminarius registracijos duomenis, „Hankook 24H Barcelona” planuoja varžytis 39 komandos, iš kurių 11 – tiesioginiai „GSR by Speed Factory“ komandos konkurentai. 

Kaip teigia komandos lenktynininkas R. Steponavičius turintis daug patirties šios serijos lenktynėse atrankos ir techniniai patikrinimai čia iš ties griežti. 

Iš pradžių ketino dalyvauti kur kas daugiau komandų, bet įveikė patikras. Bet ir 11 konkurentų tokiose ilgose lenktynėse žada daug veiksmo. 

„Komanda lenktynėse dalyvaus su „Audi RS3 LMS SEQ“ automobiliu. Iš esmės tai tas pats visiems pilotams įprastas TCR automobilis kaip „Volkswagen Golf GTI TCR“, tik „Audi“ kėbule. 

Čia visas TCR žavesys ir atsiskleidžia: technika praktiškai nesikeičia, nereikia iš naujo pratintis ilgose treniruotėse. 

Skirtingi gamintojų sprendimai pasireiškia tik kuriant automobilio formas. Nemanau, kad komandos draugams bus reikalinga ilga adaptacija“, – pasakojo R. Steponavičius.

Komandos vadovas D. Steponavičius buvo lakoniškas.

„Šiais metais daug laiko praleidau Baltijos šalių serijos lenktynėse. Mačiau kaip važiuoja šie sportininkai, su kuriais dirbau tiesiogiai. Manau, laukia geros lenktynės“, – kalbėjo jis.

Visų dalyvių kvalifikacija laukia jau šį penktadienį, rugpjūčio 30 dieną, 17 val. 30 min, valandą vietos laiku (18 val. 30 min. Lietuvos laiku). 

Lenktynių startas – šeštadienį, rugpjūčio 31 dieną, 12 val. 20 min. vietos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.