Lietuvos drifto čempionato dalyviai į paskutinę kovą stos Estijoje

Penktadienį, rugsėjo 13-ą dieną, gausus būrys Lietuvos drifto čempionato dalyvių startuos penktame ir paskutiniame 2019 m. sezono etape, kuris nulems kas taps Lietuvos drifto pirmenybių karaliumi.

Paskutinis Lietuvos drifto čempionato etapas vyks rugsėjo 13-14-ą dienomis.
Paskutinis Lietuvos drifto čempionato etapas vyks rugsėjo 13-14-ą dienomis.
 A.Vasiliauskas Estijoje nerungtyniaus. <br> A.Ivanausko nuotr. 
 A.Vasiliauskas Estijoje nerungtyniaus. <br> A.Ivanausko nuotr. 
Gediminas Ivanauskas šiuo metu užima 5-ą vietą bendroje vairuotojų įskaitoje.
Gediminas Ivanauskas šiuo metu užima 5-ą vietą bendroje vairuotojų įskaitoje.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 2:51 PM, atnaujinta Sep 13, 2019, 2:52 PM

Kol kas dalyvių įskaitos lentelėje pirmoje vietoje patogiai įsitaisė Benediktas Čirba, jo sąskaitoje –373 taškai. Antroje vietoje – Valdas Vindžigelskis, per šį sezoną surinkęs 278 balus, o trečiojoje – oficialiai Lietuvos drifto čempionato nedalyvaujantis Andrius Vasiliauskas. Jis yra surinkęs 264 taškus.

Daugelis būsimų varžybų dalyvių pripažįsta, jog atimti iš Benedikto čempiono titulą praktiškai neįmanoma. Tad daugelis į Estiją važiavo norėdami tinkamai užbaigti 2019 metų Lietuvos drifto čempionato sezoną, o kai kurie į kaimyninę šalį patraukė norėdami tinkamai pasiruošti gerokai svarbesnėms lenktynėms.

Štai – optimizmo nestokojantis Gediminas Ivanauskas, Estijoje įvyksiančioms varžyboms ruošiasi karingai. Nors jis šiuo metu užima 5-ą vietą bendroje vairuotojų įskaitoje, Gediminas neslepia ambicijų 2019 metų sezoną užbaigti lipdamas ant podiumo.

„Tai – neabejotinai, bus pačios svarbiausios sezono varžybos. Esu užsibrėžęs tikslą pakilti iki trečiosios pozicijos vairuotojų įskaitoje“, – savo planus atskleidžia Gediminas Ivanauskas.

Lenktynininkas taip pat priduria, jog Estijoje išvysime milžinišką lietuvių drifterių desantą, kurių siekis bus vienintelis – įrodyti, jog iš Lietuvos kilę sportininkai yra stipriausi, o jų važiavimai – rūgščiausi.

Kai kurie lenktynininkai į Estiją vyksta ir dėl dar vienos priežasties. Andrius Vasiliauskas yra vienas iš tų, kuris į Estiją vyks tam, jog galėtų pasitreniruoti su kitais pajėgiais lenktynininkais iš Lietuvos. Mat pasibaigus paskutiniam Lietuvos drifto čempionato etapui, rugsėjo 21-22ą dienomis, Andrius Vasiliauskas ir jo komandos nariai vyks į paskutinį „Drift Masters“ pirmenybių etapą – Airijoje.

„Paskutinį kartą Estijoje svečiavausi prieš tris metus, kai vyko „Drift All Stars“ varžybos. Tai buvo labai aukšto lygio varžybos, kuriose dalyvavo pajėgiausi lenktynininkai iš Europos, tad dabar labai smalsu išvysti Estijos lenktynininkų lygį ir tarpusavyje pakovoti dėl aukščiausių pozicijų“, – pasakoja Andrius Vasiliauskas.

Paskutinis Lietuvos drifto čempionato etapas vyks rugsėjo 13-14-ą dienomis, „LaitseRallyPark“ vardu pavadintoje trasoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.